Enter your keyword

Wednesday

MENYANYI DI HARI KEBANGSAAN

By On 22 August
Negara kita Malaysia sudah cukup dan amat terkenal dengan kesedapan nasi lemak, teh tarik, percampuran kaum, pergolakkan politik dan tidak kurang hebatnya kejayaan demi kejayaan yang mengharumkan nama Malaysia dalam sukan badminton. Baik atau buruk negara kita, haruslah kita berbangga dan sambutan hari kebangsaan seharusnya disambut dengan penuh perasaan cintakan negara. Selalunya kemerdekaan amat sinonim dengan perarakan dan memasang bendera Malaysia di kereta, hadapan rumah dan pejabat. Ini memang bagus dan menunjukkan semangat yang berkobar - kobar dalam jiwa kita. Apa kata tahun ini kita buat sesuatau yang lebih Ummph lagi? MENYANYI DI HARI KEBANGSAAN.


Mesti korang rasa macam, apa benda yang lainnya? Dari tadika memang dah menyanyi lagu Negaraku. Sama je tiap - tiap tahu. Tapi tahun ini lain. Ia akan mencipta sejarah dengan sesuatu yang baru, penuh harapan dan macam Bella bagitahu tadi, lebih Ummph. Ini semua idea daripada BOH yang mahu kita semua rakyat Malaysia bersatu hati dan lebih bersemangat menyanyikan lagu Negaraku. Paling penting nyanyian korang mestilah lebih kuat! lebih kuasa! lebih semangat dan lebih Ummph dari biasa. 

menyanyi lagu negaraku, lagu negaraku, hari merdeka, merdeka, boh

Boh memperkenalkan NegaraUmmph TV. Ia adalah TV e-channel yang akan bersiaran selama 24jam pada Hari Kebangsaan. Ya. Pada 31 Ogos 2018. Ia akan menyiarkan semua nyanyian Lagu Negaraku yang korang dah submit. Betul, kesemuanya. Sama ada suara korang pecah ke, merdu ke, nyaring ke, bunyi macam katak ke, takpe. Ia tetap akan disiarkan. Janji lirik betul dan mestilah dengan penuh semangat cintakan negara.

menyanyi lagu negaraku, lagu negaraku, hari merdeka, merdeka, boh

Mesti korang semua tak sabar nak sertai kan? Selalunya nyanyi dekat karaoke je kan? Kali ni keluar dekat TV e-channel istimewa pula. Cara sertainya :-

  1. Korang pergi ke link http://negaraummph.tv/
  2. Rakamkan gaya korang tersendiri menyanyikan lagu Negaraku.
  3. Klik submit untuk menghantar video yang telah korang rakam.
  4. Korang relax dan tunggu nyanyi korang akan disiarkan pada 31 Ogos bersama dengan rakyat Malaysia yang lain. Live . 
menyanyi lagu negaraku, lagu negaraku, hari merdeka, merdeka, boh

Korang tanya Bella join ke tak? Mestilah. Benda macam ni, Bella memang suka sumbang kan suara. Hah!! Siapa tak sabar nak dengar kena tengok 31 Ogos ini. Korang takkan nak tengok Bella nyanyi sorang - sorang kot. Jom sertai Bella. Submitlah video korang. Tak payah beria - ia shoot guna jurukamera pakar. Ambil video dekat rumah je. Bella ni sangkut je HP dekat atas almari pastu rakam. Senang sangat. Jangan lupa join tau. Lepas itu kita sama - sama tengok muka kita keluar TV. Gitew!!

Friday

TUALA WANITA LAURIER DENGAN KECANGGIHAN INOVASI JEPUN

By On 17 August
Bila wanita datang bulan, atau period, paling merisaukan bila satu hari itu penuh sangat dengan aktiviti yang memerlukan kita banyak bergerak. Selalunya ia akan membuatkan kita rasa tidak selesa dan rasa sering hendak ke tandas. Macam Bella, Bella akan memastikan kebersihan menyeluruh yang diperlukan juga masa ini. Jadi, amat penting sebenarnya memilih tuala wanita yang selesa dan paling penting memberikan penyerapan yang menyeluruh. Sekarang kita ada lebih pilihan dari Kao Malaysia yang baru melancarkan Laurier serba baharu dengan penampilan dan gaya yang lebih segar. Paling penting, TUALA WANITA INI LAURIER DENGAN KECANGGIHAN INOVASI JEPUN. Kecanggihan yang macam mana tu kan? Ini yang Bella nak ceritakan ni. 

tuala wanita terbaik, laurier, tuala wanita,kao malaysia, period, pad, pad terbaik

Kao Malaysia bukan saja melancarkan tuala wanita Laurier yang diperbuat dengan penuh perhatian (made with love) ia juga memperkayakan kehidupan wanita dengan kecanggihan inovasi jepun dalam proses pembuatannya. Kalau korang nak tahu, bungkusanya juga diperbaharui. Menunjukkan sepenuh perhatian yang diberikan pada produk baru Laurier kali ini. Ia mempertengahkan gaya dan penampilan yang lebih segar. Pembungkusan ini menyerlahkan identiti baru Laurier dan direka dengan mengambil kira keperluaan dan kemudahan golongan wanita. Kecanggihan inovasi Jepun yang dimaksudkan adalah ciri "ultra absorbent core" yang dipertengahkan.

tuala wanita terbaik, laurier, tuala wanita,kao malaysia, period, pad, pad terbaik

Memahami sangat Kao Malaysia ni kan? Memenuhi sangat gaya hidup wanita yang sofistikated dan aktif pada hari ini. Ia memang amat membantu meningkatkan keyakinan diri kita bila pakai betul tak? Bila kita yakin yang pad kita dapat menampung dengan baik, kita pun tak perlu risau lagi nak buat apa - apa aktiviti. Rasa macam hari - hari biasa saja. Kao Malaysia juga akan terus berkongsi keterujaan terhadap produk - produk keluaran mereka yang inovatif demi memaksimumkan kepuasan hati pelanggannya. Macam kita. Memang terbaik.

Tuala wanita laurier dengan kecanggihan inovasi jepun

Kalau korang nak tahu, Kao Laurier ini telah bermula sejak 35 tahun lagi. Jadi dengan pengalaman ini, tidak boleh disangkal lagi kualiti produk Kao Malaysia ini kan? Bagi ciri pembungkusan baru ini pula, ia mahu menarik minat remaja yang mahukan bungkusan yang ringkas, berwarna - warni dan segar. Patutlah Bella pun sangat tertarik. Remaja belia lagilah maksudnya Bella ni. Hehehe.  Bagi Bella, warna purple dan pink yang ditonjolkan memang amat menarik perempuan. Bukan remaja saja, makcik bawang dan nenek Bella kat rumah pun mesti tertarik. Pink kan warna kegemaran perempuan sedunia. Pink melambangkan kelembutan gitew. 

tuala wanita terbaik, laurier, tuala wanita,kao malaysia, period, pad, pad terbaik

Presiden Kao Malaysia, Encik Masaki Fujiwara pada majlis pelancaran berkata "Kao Laurier terus berpegang pada komitmennya dalam menjaga wanita serta memperkasakan mereka untuk menjalani kehidupan dengan bebas menerusi teknologi dan inovasi Jepun. Laurier serba baharu memberikan wanita keyakinan kerana dapat menjaga diri sendiri dengan baik, menghilangkan rasa bimbang dan ketidakselesaan fizikal sepanjang tempoh datang bulan." Waahh!!! Sangat memahami. Kena sangat dengan tema mereka kali ini, make with love. Selain daripada ciri "ultra absorbent core" yang dipertengahkan, tuala wanita kali ini juga dilengkapi dengan "Quick Lock System" dan "Diamond Surface." Bukan Bella saja tau pengguna setia Laurier, Emma Maembong dan Elfira Loy juga amat berpuas hati dengan Laurier terbaru ini. 


Istimewa buat korang Bella senaraikan Laurier yang terbaru. Korang tinggal pilih saja. Setiap tuala wanita Laurier ini telah dilengkapi dengan kecanggihan inovasi Jepun iaitu :-

  • Ultra Absorbent Core - Penyerapan maksimum bagi menghalang kebocoran. 
  • Quick Lock System - Dwi lapisan udara yang lembut dan kering yang pantas menyerap.
  • Diamond Surface - Penyerapan 2x lebih pantas membuatkan wanita rasa 5x lebih kering. 
Bagi Ultra Absorbent Core terdapat pada Laurier Night Safe, dan Diamond Surface tiada pada tuala wanita maxi non wing. Korang baca saja pada bungkusan tuala wanita ini. Semua ada.


Laurier Night Safe paling memang mengujakan Bella setiap kali memakainya. Ia adalah pilihan yang tepat untuk menyelamatkan Bella dari terjaga dari mimpi yang indah di tengah malam. Adanya Ultra Absorbent Core yang sangat effective menyerap dan memerangkap walaupun di masa aliran yang banyak. Paling penting ia diperbaharui dengan teknologi Jepun yang :-

  • Menyerap lebih pantas.
  • Permukaan yang sangat selesa
  • Menghalang kebocoran pada semua bahagian terutama bahagian belakang.
  • Ia amat mudah dicuci. Jimat masa.
Rasa teruja nak cuba kan? Mesti pilih Laurier tau. Tiba - tiba rasa macam bilalah nak datang bulan ni. Tak sabar nak beli Laurier terbaru ni kan? Ke Bella seorang je rasa macam tu? Tapi takpe. Korang beli je sekarang. Sebabnya!!! 

tuala wanita terbaik, laurier, tuala wanita,kao malaysia, period, pad, pad terbaik

Sebabnya korang mungkin akan memenangi hadiah utama iaitu percutiaan 5 hari 4 malam ke Jepun untuk dua orang lengkap dengan jurugambar peribadi lagi!! OMG!!!! korang hanya perlu ikut langkah mudah iaitu :-
  1. Beli mana - mana produk Laurier baharu bernilai RM20.
  2. Rakam atau snap idea "Make with Love"
  3. Muat naik gambar korang ke laman Kao Laurier Facebook
  4. Letak #LaurierMadeWithLove.
  5. Minta kawan - kawan like gambar korang banyak - banyak!!!
Peraduan 'Made with Love' ini bermula dari 8th August sehingga 31 October 2018. Jadi korang kena cepat - cepat sertai peraduan ini. Selalunya yang join awal - awal tu lagi cepat dapat like kan? Korang jangan lupa baca terma dan syaratnya pula klik link ni #LaurierMadewithLove.  Maklumat lebih lanjut :-

Facebook Laurier         :- Kaolaurier
Website Kao Malaysia      :- Kao Malaysia

Berbaloi kan? Beli tuala wanita baru, dapat keselesaan, dapat join peraduan pula. Mana tahu dapat pula ke Jepun. Semoga berjaya. 




Wednesday

BUFFET HOTEL TERMURAH DAN SEDAP DI IPOH

By On 15 August
Percutiaan Bella kali ini, dekat je. Ipoh je. Ipoh je pun dah buat Bella happy dan gembira. Korang boleh bayangkan tak? macam mana Bella bila menjejak kaki keluar negara? Teruja lain macam tau. Selalunya lepas saja "touch down" dari airport masuk kedalam hotel, Bella terus akan ajak HB explore tempat tu. HB selalu cakap, boleh tak kita rehat dulu? Bagi Bella itu sangat membuang masa. Nak rehat sila tidur dekat rumah. HB pun mengalah dan selalu cakap, "kan seronok kalau kita bercuti rehat je dekat dalam hotel." Ok Sayang, sekarang all your wish come true!! Yay!! Sebab Bella tempah semua dekat hotel je. Tak payah keluar. Dari sarapan, minum petang dan makan malam. BBQ lagi. Bella sangat berpuas hati dengan pilihan Bella ini dan boleh Bella katakan, ia adalah BUFFET HOTEL TERMURAH DAN SEDAP DI IPOH. Impiana Hotel Ipoh. Memang terbaik. Korang baca sampai abis kalau tak percaya. 

BUFFET HI -TEA 

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Lepas saja check in, bersihkan diri sekejap. Bella terus turun untuk menikmati Buffet Hi - tea. Minum petang. Minum petang kan selalunya makanan ringan sajalah macam goreng pisang dengan kopi atau teh kan? Tapi dah namannya buffet, dekat hotel pula tu. Banyaklah pilihannya. Tercengang kejap la nak makan mana satu dulu. 

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Salad disediakan buat orang luar yang sampai ke sini. Istimewa sebab korang boleh pilih dan cipta salad kegemaran korang sendiri. Tapi Bella bukannya omputih ataupun sedang on diet, jadi salad ini hanya dipandang sepi. Sebelah salad adalah rojak kuah kacang.


impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Bahagian ini adalah sudut makanan kegemaran dan makanan popular. Hari ini hotel memilih untuk menyediakan Lok - Lok. Bella panggil steam boat. Bella suka. Sebab banyak sos yang korang boleh campurkan. Korang kena rebus dulu Lok lok pilihan korang, bila masak bolehlah makan dengan pencicah pilihan.

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Ingat Bella dah cukup? Kegemaran. Bila Bella pergi kemana saja buffet, Bella akan cari sup. Tidak kisahla, sup cendawan ke, sup pekat ke, sup ayam ke,janji sup. Nasib petang ni ada sup bebola. Cukup menyempurnakan hari Bella. Letak pula sedikit cili potong, memang terangkat habis.

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Makanan ringan macam ni memang wajiblah kan untuk aktiviti minum petang. Karipap dan cucur udang ini di bakar panas, diluar coffee house ini. Memang terbaik. Makanan bila makan panas - panas memang terasa nikmatnya. Paling penting sedap namati. Aduh!!! Bella teringat - ingat dengan keranggupan cucur udang di Impiana Hotel Ipoh ini. Cucur dia, simple saja. Takdalah penuh dan sarat dengan sayur ataupun udang. Tapi rasanya cukup sedap. Ramai yang DM Bella cakap dorang pun suka pilih Hotel Impiana Ipoh ini sebab nak ulang makan cucur udang ni sangat - sangat. Haa!! Nampak tak kesedapan cucur udang simple ini macam mana? 

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Karipapnya juga cukup istimewa. Kenapa istimewa? Sebab dalamnya inti dodol. Pertama kali dengar kan? Bella pun sama. Bella tak makan dodol sebenarnya. Rasa dodol ni macam buat Bella tercekik. Bila di masukkan dalam karipap ini, baru pandai Bella nak kunyah dan makan. Memang sedap. Bella tanyalah dekat chef boleh beli asing ke, ada jual kat luar ke, tapi chef kata memang tak dapat dan memang esklusif hanya di Impiana Hotel Ipoh. Nak rasa, haruslah datang sini. Paling dan terpaling penting Bella suka kan kedua - dua makanan goreng panas ini sebab tidak berminyak. 

BBQ BUFFET DINNER

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Istimewa sangat sebab malamnya Bella makan BBQ. Lebih istimewa sebab meja Bella ada lilin comel. Terus jadi sangat romantik. Tepi Bella saja ada chef - chef tengah membakar. Dalam masih ada lagi banyak lauk yang tersusun, tinggal untuk dipilih saja. Makan Buffet Hi - Tea tadi pun kenyangnya masih bersaki baki. Jadi Bella makan mana yang termampu sajalah. Walaupun makanan banyak yang harus dicuba.

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Ini adalah hidangan BBQ yang HB pilih. Dah dia yang pilih, haruslah dia memilih makanan kegemaran dia saja. Bella lebih prefer ayam atau ikan. Tapi dia ambil daging. Bella cuba rasa sedikit saja. Tapi HB abiskan semuanya. Maknanya apa? maknanya sedaplah. Bella dah tak boleh nak fokus makan daging bakar yang terhidang. Bella dah terliur tengok hidangan panas lain. 

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh


impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Ini dia!! Asam pedas. Bella rasa macam tak lama tak makan benda pedas - pedas macam ni. Ya ampun. Kegemaran sangat masakan macam ni. Mula - mula macam teragak - agak nak cuba sebab takda orang ambil pun. Ramai yang memilih daging untuk dibakar saja. Tapi pilihan Bella sangat tepat sebab sedap!!! Serious sedap. Bella recommend sangat - sangat siapa yang datang sini cuba. Jangan miss. Kuahnya pekat. Mestilah ada kelainan dengan asam pedas melaka dan johor. Tapi sedap. Itu je Bella tahu. Takkan nak tanya chef resepi plak kan?

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Mee bandung. Sebenarnya perut dah penuh. Tapi, Jaido PR yang cun ini suruh Bella rasa. Itu pun banyak lagi dia suruh Bella rasa. Kebetulan Bella memang suka makanan yang berbentuk mee berkuah ini, haruslah cuba. Ya ampun. Menyesal tak makan awal - awal. Sedap. Cukup rasa dan sangat menyelerakan. Bella nak licinkan je mangkuk ini sebenarnya. Tapi HB bagi signal awal - awal dia pun nak juga. Terliur la tu.

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Pencuci mulut ini pula dicipta khas oleh Chef Izhar Khusairie sempena malam romantik kami. HB Bella suka betul. Setiap kali suap masuk kedalam mulut mesti cakap sedapnya. Nasib pencuci mulut ni takkan dekat hidangan buffet. Kalau tak, mesti HB habiskan semuanya. Tapi, di bahagian pencuci mulut didalam, Bella perasan ada sago gula melaka ni. Cuma ia didalam bentuk yang comel - comel sajalah. Tapi rasanya tetap sedap. Korang bolehlah cuba yang itu. 

BUFFET BREAKFAST

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Selamat pagi!! Pagi ini aktiviti Bella penuh. Lepas ini Bella nak pergi berlari di treadmill didalam gym Impiana Hotel Ipoh ini. Memang siap sedia dengan beberapa kemudahan mengeluarkan peluh, dan selepas itu aktiviti berenang didalam kolam renang yang cantik di Impiana Hotel Ipoh ini. Jadi, Bella haruslah makan banyak. Hahaha. Alasan betul.  Buffet breakfast di Impiana Hotel Ipoh ini memang Bella tambahkan sekali semasa menempah bilik. Tambah sikit saja. Berbaloi sebab tidak perlu nak kuar hotel pagi - pagi hanya untuk sarapan. Pakai baju tidur pun boleh. Kalau tak malu la. Atau baju tidur korang cantik. Hehehe.  Masa sarapan pun ada makanan yang dah menjadi kegemaran Bella tau. Sebab sedap, haruslah Bella kongsi dengan korang. 

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Bubur nasi. Percaya tak kalau Bella cerita yang Bella selalu nak menginap di hotel dan menambah buffet sarapan di hotel tersebut hanya untuk bubur nasi. Ya. Bella teruja dengan bubur nasi. Makanan kegemaran tak kira masa. Mungkin sebab masa kecil - kecil mak selalu sediakan bubur nasi. Jadi bila dapat makan bubur nasi rasa puas hati sangat. Pagi ini Impiana Hotel Ipoh menyediakan bubur nasi kosong dan juga bubur nasi sayur. Dua - dua sedap bila ditambah dengan bahan - bahan yang kita mahukan. Memang susah nak berhenti makan bila ditambah dengan ikan masin. 

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Omelete disini pun cukup rasa. Paling best dapat makan panas - panas. Minta satu, baru chef masak satu. Bella makan bersama dengan bubur. Memang sedap. Cuma HB dia tak berapa gemar dengan bubur nasi. Dia tak suka nasi lembik. Rugilah. Bella dah dua kali tambah. 

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Mee sup juga Bella suka. Bella ambil semangkuk kecil saja. Bagi hilangkan rasa teringin tu. Sebab Bella dah makan banyak bubur. Penuh la pula. Mee ini walaupun nampak kosong, tapi bila ditambah dengan sedikit cili potong, jadi power beb. Bella terus makan tanpa pandang HB. Sat dia bagi signal dia pun nak. Mana cukup. 

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Roti toast ni, Bella lambat perasan. Nampak macam biasa - biasa je. Sekali makan ya ampun. Sedapnya. Ia dibakar dengan arang sehingga ranggup. Betul. Bella tak tipu la. Percayalah dengan tekak dan lidah Bella yang selalu makan ni. Memang sedap. Bila memilih untuk menyapukan dengan kaya dan mentega saja, sebab Bella kurang makan telur. Itupun sedapnya luar biasa. 

impiana hotel ipoh, ipoh, bercuti di ipoh,makanan sedap di ipoh, tempat makan sedap di Ipoh

Pau pink comel ini, dalamnya inti kacang. Bella mulanya macam tak nak makan sebab dah sangat - sangat penuh. Tapi sebab pink. OMG!!! rasalah satu. Bila gigitan pertama Bella terus cakap dekat HB. Eh sedap! HB macam nak bagi signal nak kongsi, cepat - cepat Bella ambil sebiji lagi untuk HB. Selamat. Sebab masa Bella ambil pau ni, masa jalan nak keluar cafe dah. Jadi kami keluar sambil membawa pau sebiji seorang di tangan. Nasib pau ni comel je. Hmmm murung bila teringat pau ini. Inti dia manis sempurna. 

"Bella ni, semua sedap. Apa yang tak sedap pun tak tahu." Kata member. Bella simple je. Kalau tak sedap jangan cerita. Bella ceritakan dan highlight kan yang sesedap saja semua. Jadi jujur sejujur - jujurnya semua diatas ini adalah yang sedap - sedap belaka. Bagi Bella, Impiana Hotel Ipoh ini buffet dia memang lain dari yang lain. Semua makanana berasa. Cuma Bella harapkan kualiti makanan dijaga dan jangan ada makanan yang dihidangkan walaupun sudah lama. 

MERDEKA SPECIAL DEAL 3 + 1

BUFFET HOTEL TERMURAH DAN SEDAP DI IPOH

Ini adalah harga - harga buffet. Cuma harga buffet saparan pagi, korang kena tambah semasa korang menempah bilik. Tapi, untuk bulan ini ada yang lebih istimewa dari Impianan Hotel Ipoh. Ada promosi Merdeka Special Deal 3 + 1 yang mana, kalau korang tempah untuk 4 orang, seorang akan dapat percuma. Jimat kan? Bolehlah nak menempah untuk buat apa juga aktiviti, event, pelancaran majlis, perjumpaan keluarga, hari keluarga, majlis perkahwinan dan macam - macam lagi lah. Korang boleh baca maklumat lanjut:-

Alamat :- 18, Jalan Sultan Nazrin Shah, 30250, Ipoh Perak.
Tel :- 05 - 2555555 Fax :- 05 2558177
Email :- info.ihi@impiana.com


#impianainspires


RESEPI OVERNIGHT OAT BUAH NAGA YANG MUDAH DAN SEDAP

By On 15 August
Assalamualaikum... Demam diet bermula balik, sebab Bella dan mengikuti Program Jom Kurus Musim 11. #JKM11 Korang kena ingat, senaman hanyalah menyumbangkan 30% untuk kurus dan selebihnya adalah makanan. Tapi, kalau korang diet tapi tak senam. Tup2x kurus. Mengelebeh badan tau. Jadi kena seimbang. Jom la bersama dengan Bella join Jom kurus Team Kota Damansara. Kalau korang nak tahu, antara makanan yang melambatkan korang daripada merasa lapar adalah oat. Tapi kalau asyik makan oat kosong je, boleh termuntah kan? Jadi, hari ini Bella nak kongsikan dengan korang RESEPI OVERNIGHT OAT YANG MUDAH DAN SEDAP. Cuba tau.

RESEPI OVERNIGHT OAT YANG MUDAH DAN SEDAP

RESEPI OVERNIGHT OAT YANG MUDAH DAN SEDAP

RESEPI OVERNIGHT OAT BUAH NAGA YANG MUDAH DAN SEDAP


RESEPI OVERNIGHT OAT YANG MUDAH DAN SEDAP

Bella malas nak membebel panjang. Korang bukannya nak baca. Jadi Bella teruskan kepada bahan - bahan yang diperlukan.

  1. Oat segera. Bella beli yang plastiknya warna merah.
  2. Chia Seed. Sikit saja. Dalam satu sudu kecil.
  3. Yogurt Greek. 
  4. Sedikit kismis (Ikut suka)
  5. Susu rendah lemak.
Caranya pula :-
  1. Masukkan Oat terlebih dahulu.
  2. Lapiskan dengan sedikit Chia Seed.
  3. Lapiskan dengan yogurt greek.
  4. Masukkan pula buah naga.
  5. Masukkan sedikit kismis.

RESEPI OVERNIGHT OAT BUAH NAGA YANG MUDAH DAN SEDAP

Siap!!! Korang simpan dalam peti sejuk dan esok bolehlah makan. Terpulang juga dekat korang kalau nak letak sedikit madu. Total kalori untuk  OVERNIGHT OAT BUAH NAGA YANG MUDAH DAN SEDAP ini adalah 368cal sahaja. Saiz bekas Bella ni, macam cawan je tau. Korang juga boleh kacau sebelum simpan dalam peti supaya oat itu sebati dengan susu. Pastikan susu letak sedikit saja supaya kemanisan buah naga korang terpelihara. Kalau tak. Tawar la jawabnya. Paling penting sedap. Bella suka. Yum2x. Selamat mencuba. 

Sunday

7 SEBAB KENAPA IMPIANA HOTEL IPOH MENJADI PILIHAN

By On 12 August
Percutian Bella ke Ipoh kali ini memang dirancang. Berdasarkan pengalaman Bella terdahulu, Hotel Impiana Ipoh tetap menjadi pilihan. Bella tahu, bila Bella cerita dan bagitahu saja pasal hotel ini ramai makcik bawang yang sibuk menyibuk tanya apa yang best sangat pasal hotel ini sampai Bella datang saja Ipoh mesti menginap di sini. (Hehehe gurau je tau makcik bawang) Jadi, meh Bella bagitahu  7 SEBAB KENAPA IMPIANA HOTEL IPOH MENJADI PILIHAN.  

7 SEBAB KENAPA IMPIANA HOTEL IPOH MENJADI PILIHAN

1. LOKASI YANG STRATEGIK


Pemilihan hotel bagi Bella amat penting untuk memilih penginapan yang berdekatan dengan semua tempat menarik, tempat makan yang sedap dan tempat tarikan utama. Pemilihan ini amat penting sebab ia dapat dan akan menjimatkan masa dan kos kita semasa bercuti. Impiana Hotel Ipoh memang memenuhi ciri Hotel yang Bella pilih sebab lokasinya memang strategik dan berdekatan dengan banyak tempat antaranya :-

AKTIVITI MALAM
  • Pasar malam Gerbang Malam - 7min
12 TEMPAT MENARIK DI IPOH
  • Fantasy House Trick - 8min
  • Ipoh World Han chin Pet So - 9min
  • Ho Yan Hor Muzium - 9min
  • Padang Reakasi padang polo - 9min
  • Art Of Old town & Ipoh Herittage - 9min
  • Dataran KTM Ipoh - 10min
  • Kinta Rivet Front -10min
  • Stesen Keretapi Ipoh - 11min
  • Pasar Karat Memory Lane - 12min
  • Muzium Darul Ridzuan - 13min
  • Tasik Cermin Gunung Rapat - 15min
  • Taman Reaksi Gunung Lang - 18min
  • Lost Of Tambun - 21min
  • Movie Animation Park Studio - 22min
Sebenarnya dalam Impiana Hotel Ipoh sendiri ada banyak makanan yang sedap. Tapi mungkin korang dah tertengok gambar dekat Facebook atau instagram dan korang teringin nak rasa. Macam Bella. Selalu macam tu. Jadi, sini Bella senaraikan 6 tempat makan sedap dan wajib pergi.

TEMPAT MAKAN SEDAP DAN WAJIB PERGI
  • Nasi Ganja Restoran Tumpangan - 6min
  • Mee daud Mat jasak - 6min
  • New Hollywood Ipoh - 8min
  • Plan B Ipoh - 9min
  • Green Town Dimsum Cafe - 9min
  • Restoran Simpang tiga - 11min
Banyak lagi sebenarnya. Tapi yang ini sebab Bella nak pergi dan Bella buat note, jadi Bella tulis yang ini dulu. Paling penting dekat juga dengan mural - mural untuk ambil gambar OOTD kite. Gitew!!


Impana hotel ipoh, penginapan terbaik ipoh, hotel ipoh, hotel terbaik ipoh, ipoh, bercuti ke ipoh

2. HARGA YANG BERPATUTAN
Harga yang sangat berpatutan dan masih mampu milik. Ini Bella check untuk tarikh hari ini. Harga akan sentiasa berubah - ubah mengikut promosi yang ada dan waktu peak season. Tapi selalunya harga ini masih berbaloi dengan perkhidmatan dan kemudahan yang disediakan.

Impana hotel ipoh, penginapan terbaik ipoh, hotel ipoh, hotel terbaik ipoh, ipoh, bercuti ke ipoh

3. PEKERJA YANG SANGAT "FREINDLY"
Betul, Bella tak tipu. Bella suka sangat dengan staff - staff dekat sini. Semua baik - baik belaka dan sangat bertanggungjawab. Nampak sangat semua gembira dengan tanggungjawab yang diberikan. Semua pekerja disini pekerja lama yang sangat setia dengan Hotel Impiana Ipoh ini. Paling penting dorang semua murah dengan senyuman. Tapi, kena ingat la, bila kita buat baik dengan orang, barulah balasan yang kita dapat pun baik. Kalau korang melanggar aturan hotel, lepas tu nak salahkan pihak hotel memang tak patutla kan? 





4. BILIK HOTEL YANG BERSIH
Bilik hotel sajalah yang Bella boleh huraikan dan ceritakan dekat korang sekarang ni. Tak kerja plak la Bella nak periksa keseluruhan hotel. Termasuk bila orang kena parang pulak kang. Bilik memang superb. Bella sukakan keluasan bilik Bella. Selasa buat dua orang. Lengkap semuanya siap dengan bath tub lagi. Nanti Bella tunjukkan keseluruhan bilik Bella ok.



5. BUFFET MAKANAN YANG MURAH
Buffet makanan yang murah. Betul - betul murah. Dekat KL, mana dapat buffet semurah ini. Sekarang lagi bertambah murah dengan promosi Merdeka 3 + 1 Special deal. Bila korang beli buffet untuk 4 orang dewasa, seorang akan dapat makan secara percuma. Bermula dari 1 August 2018 sehingga 31 August 2018.


Impana hotel ipoh, penginapan terbaik ipoh, hotel ipoh, hotel terbaik ipoh, ipoh, bercuti ke ipoh

6. KOLAM RENANG YANG LUAS
Kolam renang dekat Impiana Hotel ini baru saja di pertingkatkan keluasannya. Bagi Bella, kolam ini seronok sangat mandi sebab tidak terlalu dalam. Bagi orang yang tak tahu berenang macam Bella ni, memang seronok sangatlah mandi dekat sini. Kalau yang pandai berenang lagilah seronok kan? Sekeliling kolam renang ini juga disediakan tempat berjemur dan tempat duduk lepak minum air sambil mandi. Di bahagian hujung sana pula, bahagian kanak - kanak. Seronok. Cuma kadang - kadang ada daun masuk ke dalam kolam renang. Tapi takpe. Daun kering saja, dari pokok tepi kolam tu. "Nature"sangat kan?


Impana hotel ipoh, penginapan terbaik ipoh, hotel ipoh, hotel terbaik ipoh, ipoh, bercuti ke ipoh

7. KEMUDAHAN YANG LENGKAP
Impiana Hotel Ipoh bukan saja mempunyai kemudahan kolam renang, tetapi juga mempunyai kemudahan :-

  • Gym
  • Ballroom 
  • Meeting room
  • Garlet
  • Wifi
  • Restaurants
  • Banquet services
  • surau
Bolehlah nak menempah untuk buat apa juga aktiviti, event, pelancaran majlis, perjumpaan keluarga, hari keluarga, majlis perkahwinan dan macam - macam lagi lah. Korang boleh baca maklumat lanjut:-

Alamat :- 18, Jalan Sultan Nazrin Shah, 30250, Ipoh Perak.
Tel :- 05 - 2555555 Fax :- 05 2558177
Email :- info.ihi@impiana.com
#impianainspires


Selamat bercuti. Seronok tapi masih dapat berjimat.


Bella Idura & MEDIA

Bella Idura & MEDIA
METRO AHAD

Bella Idura & Media

Bella Idura & Media
Lembaga Zakat Selangor

Bella Idura & Media

Bella Idura & Media
Blogger Jemputan Tumit Tinggi TV1

Bella Idura & Media

Bella Idura & Media
Berita Harian