Enter your keyword

Wednesday

MUDAHNYA MENJEMPUT REZEKI

By On 31 January
Pagi - pagi Bella dah bergerak dari Rawang menuju ke UPM Serdang. Jauh. Memang jauh. Sebenarnya Bella banyak sangat kerja sebab nak tolong HB pindah rumah. Tapi Bella seolah - olah sangat terpanggil untuk ke majlis ilmu ini. Mudahnya Menjemput Rezeki. Masa abg Ben Ashaari offer, dia minta seorang saja untuk cover majlis ini, tapi Bella minta abg Ben tambah nama Bella. Alhamdullilah, rezeki Bella dapat pergi malahan dibenarkan untuk bawa HB bersama sebab banyak yang tidak dapat pergi di saat akhir.  Banyak tempat kosong. Terima kasih Ya Allah. Dipermudahkan. Kalau Bella memandu sendiri, belum tentu kul 8.00 pagi Bella sampai. 


VIP GUEST - MMR2018


program motivasi terbaik


Bella yang merasakan diri sudah tidak bermotivasi tertanya - tanya, siapakah gerangan speaker hari ini. Kedatangan Bella disambut mesra oleh Fareez. Nasib baik ko hemsem dik. Bagi Bella lokasi sesat barat. Berkali - kali dia minta maaf, tapi Bella gurau je. Saja sakat dia. Budak lagi. Sangat mesra dan tidak kekok untuk mengendalikan majlis yang pada Bella agak besar. Fareez yang nampaknya banyak membantu untuk memastikan majlis berjalan seperti yang dirancang. 

PAKAR MOTIVASI - MMR2018

motivasi, pakar motivsi

Perkenalkan Areena A. Rahman seorang pakar motivasi yang lantang berbicara mengenai formula kejayaannya. Pn. Areena adalah penulis buku Seni Menjadi Kaya dan jurulatih bagi buku Mudahnya Menjemput Rezeki dimana penulisnya adalah Fathuri Salehudin. Pengalaman dalam dunia motivasi selama 15 tahun, terutama kekuatan dalam menyentuh jiwa, menjadi tungak utama kenapa ia menjadi penasihat kepada jutawan - jutawan yang telah berjaya sehingga ke Indonesia. Bella mencari maklumat serba sedikit mengenai beliau sebelum mengikuti Program Mudahnya Menjemput Rezeki ini. 

MLM KE? - MMR2018?

mudahnya menjemput rezeki

Masa mula - mula Bella sampai dan lihat banner ini, ternampak perkataan Seni Menjadi Kaya. Terus terfikir, MLM ke ni? Abislah!! Bella pernah kena cover event MLM. Jangan tidak tahu. MC dia Dato Ac Mizal lagi. Gempak habis. Bella pun hampir nak join. Hahaha. Bila fikirkan tanggung jawab yang Bella galas masa ke sini, Bella terpaksa juga melangkah masuk. Lagipun mana boleh main serkap jarang je kan? Bella pun pertama kali mengikuti Mudahnya Menjemput Rezeki ini. Mana tahu seronok. Bella berdoa dalam hati, janganlah MLM. Habislah kena marah dengan HB balik ini. 

motivasi diri, cara mudah mencari rezeki

Mengantuk! kena duduk depan sekali pula tu. Acane ni? Bella dah siap - siap bawa sekotak coklat takut - takut bosan. faham - faham je la. Pergi dengar ceramah ni, mesti mengantuk punya. Majlis ilmu. Setan bergayut dekat kelopak mata. 

MAJLIS ILMU YANG SANGAT MENYERONOKKAN - MMR2018

jom jadi kaya, cara jadi kaya

Program dimulakan dengan senaman ringkas dari anak Pn. Areena adik kepada Fareez. Nama senaman tu, Brain Gym. Senaman yang amat ringkas, hanya dengan menggerakkan jari sahaja. Tapi tetap menghiburkan. Terus menbangkitkan kehangatan majlis yang tadinya mula suram. Maklumlah, dah tunggu lama. Kelaparan lagi. Bella pasti, mesti ramai yang tidak sempat bersarapan macam Bella.

TAHUN 2018 ADALAH TAHUN BERSYUKUR - MMR2018

jom jadi kaya, cara jadi kaya, motivasi diri

Kehangatan majlis makin memuncak bila Pn. Areena muncul. Lembut kata - katanya. Sesuai dengan #tenangtenangaje Bella terpana bila Pn. Areena kata, semua yang hadir adalah yang dipilih Allah s.wt sebab itu yang kita doakan dan itulah yang kita perlukan sekarang. Memang betul!! Bella perlukan sesuatu panduan untuk memulakan perjalanan baru. InshaALLAh. Permulaannya Pn. Areena mengajak kita semua bersyukur. Erti nikmat bersyukur . Bagaimana? 

  • Bersyukur dengan hati dengan segala nikmat dan hikmah didunia ini. Bukan sekadar cakap alhamdullilah dibibir. Ia kena dirasai didalam hati juga.
  • Ramai yang tidak bersyukur. Kaya tapi rasa tak cukup. 
Percaya atau tidak? Antara lain yang menarik minat Bella, penyakit pada badan kita ini ada kaitan dengan jiwa kita yang tidak tenang. Betul ke?? Bila difikir - fikir kan balik, macam logik.

  • Sakit bahu - Berkaitan dengan diri kita yang banyak memikul beban.
  • Sakit belakang - Berkaitan dengan masalah kewangan
  • Sakit lutut - Berkaitan dengan masalah keegoaan yang melampau. Semua nak cepat.
Bella terasa sebijik sebijik kena batang hidung. Baru permulaan, tapi Bella dah mula rasa sangat seronok dan perasaan mengantuk tadi terbang hilang. Bella ini 50% fokus dan cuba buat apa yang diarahkan. 50% lagi fokus dengan apa yang Bella akan tulis nanti. Jadi, nak sampai ke hati Bella tu memang separuh sajalah. Kalau korang pergi silalah manfaatkan 100%.

PENGOSONGAN HATI DENGAN MENYERAHKAN KEPADA ALLAH - MMR2018


mudahnya menjadi kaya

Sebelum Pn. Areena mengajak semua pergi jauh lagi, kami semua diminta untuk meredhakan apa yang telah berlaku, dan memaafkan semua orang yang terdekat dan rapat dengan kami. Masa ini Bella dah terdengar esak tangis yang mulai menghayati dan mula memahami erti kedamaiaan hati yang sebenar. Memaafkan orang yang dibenci. Bagi Bella ia amat Susah. Memang susah. Tapi, tolonglah hati kita untuk menjadi tenang. Rasakanlah denyutan hati kita yang selama ini kita tak pernah hiraukan. 

Pengosongan hati ini amat penting untuk menerima ilmu yang bakal Pn. Areena kongsikan selepas ini. Formula untuk Menjemput Rezeki. Pn. Areena kata, carilah apa - apa formula lain dimana - mana seminar yang lain, formula inilah yang paling berjaya. Kejayaan yang telah dibuktikan oleh anak - anak muridnya sebelum ini ditambah dengan pengalaman hidup beliau sendiri.

FORMULA MUDAHNYA MENJEMPUT REZEKI - MMR2018

bela idura review

Penting!! paling penting ialah korang amalkan apa yang Bella kongsikan ini, untuk menambah dan menjemput rezeki datang kepada korang. Mungkin tanpa korang sedar, ataupun korang amat merasai dan menyedarinya. Rezeki sebenarnya bukan hanya wang ringgit. Mesti semua orang fikir, rezeki mestilah duit. Mata duitan sungguh. Tapi betullah tak payah berlapik - lapik. Zaman sekarang semua perlukan duit. Masuk tandas pun kena duit kan? Tapi makna rezeki sebenar adalah :-
  1. Kewangan yang mencukupi 
  2. Ibadah yang terjaga
  3. Kesihatan yang baik
  4. Kasih sayang yang dapat kita rasai
Terima kasih ya Allah, Terima kasih Ya Allah. Bella merasai banyak dari rezekimu Ya ALLAH.  Terima kasih Ya Allah. Boleh tambah lagi tak? Merayu dan terus merayu untuk Allah menambah rezeki kita. Jangan terus berdoa dan merayu tanpa usaha. Jadi, usaha yang harus korang lakukan tak banyak. Mudah sangat sekiranya sudah selalu buat dan amalkan.

  1. Solat di awal waktu dengan sepenuh penghayatan dan bukan tergesa - gesa. Bukan juga sekadar melunaskan tanggungjawab dan terpaksa.
  2. Solat Dhuha.
  3. Tahajjud sepertiga malam.
  4. Sedekah.
  5. Bangun pagi, jangan terus tengok HP sebaliknya bacalah ayat Al-Quran berserta penjermahan walaupun sebaris.
  6. Istisfar setiap hari 100 - 1000 kali sehari. 
  7. Wudhuk sentiasa di badan.
Amalkan dan ia amat - amat terbukti telah menjemput rezeki dari pelbagai sudut. Meletakkan Allah s.w.t dihati, dan dunia ditangan. Bukan sebaliknya.

HANYA DENGAN BERSEDEKAH, PENDAPATAN MENCECAH 1JUTA SEBULAN -MMR2018

TUHAN YANG MAHA PEMURAH


Bila hati kita dah kosong, dan penuh dengan formula Mudahnya Menjemput Rezeki ini, sampailah kepada perkongsiaan daripada anak - anak didik Pn. Areena pula. Perkongsiaan yang amat menarik untuk menyakinkan kita yang kesemua formula diatas amat berjaya. Apa yang amat menarik perhatiaan Bella adalah perkongsiaan daripada pasangan suami isteri ini, yang dimana si isteri sentiasa berdoa dan memohon supaya dibukakan pintu hati suaminya untuk bersama - sama berusaha didalam perniagaan tupperware nya. Bilamana akhirnya perniagaan ini menjadi lebih utuh dan kuat dengan sokongan suaminya.


Apa yang menarik, mereka berjaya memperluaskan perniagaan mereka dengan keberkatan bersedekah yang mereka sentiasa amalkan. Bersedekah sehingga tangan kiri pun tidak mengetahui nilai sedekah itu. Bersedekah walaupun hanya tinggal rm1 untuk kegunaan kita diwaktu itu, kita sedekah Rm1 itu. Hikmah bersedekah itu, kita akan dapat rasakan apabila kita redha dengan apa yang kita sedekahkan.

DOA INSAN TERPILIH - MMR2018

SENI MENJADI KAYA

SENI MENJADI KAYA

Pn. Areena juga membuat kotak doa, dan doa - doa insan terpilih ini dibacakan dan kami amin kan. Mereka semua yang naik ke atas ini adalah insan - insan yang benar - benar memerlukan dan amat berharap doanya dibaca dan di aminkan. Semua yang naik tidak kira laki ataupun wanita mesti mengalirkan air mata tidak berhenti - henti. Mereka bagaikan tidak menyangka doa mereka akan dibacakan. Seorang peserta yang dibacakan doanya, berkongsi yang beliau mengamalkan apa yang Pn. Areena ajar, (beliau adalah bekas anak didik Pn. Areena) tapi beliau menambah dengan mengamalkan solat taubat sebelum tidur. Hebat kesannya pada perniagaan beliau. Kita pun harus amalkan ya.

Banyak lagi feeling yang korang akan rasa dan dapat kalau mengikuti program ini. Bella boleh ceritakan isi penting saja dengan penghayatan yang berbeza. Kalau korang ikuti program ini, mesti hati dan jiwa korang akan tersentuh.  Bella diberitahu kelas seterusnya akan diadakan pada bulan Mei dengan bayaran RM100.00 sahaja. Jadi Bella seru semua untuk ambil peluang ini menambahkan pengisiaan jiwa dan ilmu didalam.  Maklumat lanjut :-

FACEBOOK :- SENI MENJADI KAYA
INSTAGRAM :- REENRICH SDN BHD

Semoga dengan perkongsiaan Bella ini, kehidupan kita lebih diberkati. Semoga kita menjadi salah seorang daripada jutawan. Jutawan yang kaya dan mewah didunia dan terpelihara di akhiat daripada api neraka. Nauzubillah. Aaminn.

MENANGI TIKET PERCUTIAN HANYA DENGAN TRAVELOKA CNY CONTEST

By On 24 January
Bella baru saja masuk ke Website Traveloka sebab Bella nak cari hotel bajet untuk percutiaan Bella tahun ni.Tiket penerbangan Bella dah beli. Jujurlah cakap, Bella selalu buat perancangan percutiaan Bella awal (boleh dikatakan sangat awal juga) dua tahun atau setahun sebelum Bella pergi melancong ke luar negara. Korang sanggup? Hari - hari tanda kalendar. Tapi, amat berbaloi. Bella boleh jimat sehingga 50% untuk tiket penerbangan. Tapi, risikonya takut ada hal masa itu, jadi tiket penerbangan korang hangus. Jadi, Bella tinggal cari penginapan saja untuk setiap percutian Bella. Masa Bella buka website Traveloka, terkejut Bella. Ada permainan mini yang membolehkan kita untuk MENANGI TIKET PERCUTIAN HANYA DENGAN TRAVELOKA CNY CONTEST. Seronok! 



traveloka contest cny


traveloka contest

Terbaiklah!! Tempat pertama dapat memenangi tiket dengan penginapan ke Seoul. 6 hari 5 malam. Hadiah tempat kedua  5 hari 4 malam ke Phuket. Dapat ke phuket pun dan syukur nikmat ni. Tempat ke tiga boleh memenangi tiket ke Langkawi. Seronok! Bolehlah membeli belah banyak coklat!! Pinggan mangkuk pun boleh. Bella mesti nak menang. Haruslah kita baca cara - cara nak menang peraduan ini dulu.


TRAVELOKA PERCUTIAN MURAH

Senangnya! Macam main game. Eh! memang main game pun. Mini game. Tapi seriously la, main game ini boleh dapat tiket percuma ke Seoul? Betul - betul ni? Apa yang perlu kita buat, kita kena pastikan kapal terbang kecil kita tidak jatuh dan terkena benda yang menghalang. Pastikan ia sentiasa terbang ditengah - tengah. Kacang goreng ni! Confident lebey je ko Bella. Hahaha.

MENANGI TIKET PERCUTIAN HANYA DENGAN TRAVELOKA CNY CONTEST

Cakap banyak pun tak guna, baik kita mulakan perjuangan kita untuk mendapatkan tiket percuma ke Seoul. Permainan kacang macam ni, Bella mesti menang. Korang tengok gigit jari jelah ye, sebab Bella nak bolot semua hadiah. Lagi - lagi tempat pertama tu. Kalau game ular lagi feel kan? Let's start!! I'm ready!. #poyo



MENANGI TIKET PERCUTIAN HANYA DENGAN TRAVELOKA CNY CONTEST

Nampak macam kacang putih. 10x main masih dapat kosong markah. Paling tinggi pun 11 markah. Takpelah. Bella nak dapatkan  1000 baru Bella berhenti. Seronok sungguh. Apa yang korang perlu buat, korang kena tap, tap tau. Korang jangan tekan lama. Kapal terbang akan jatuh. Penting untuk korang balance kan kapal terbang ini di tengah - tengah saja. Korang cubalah pula. Korang terus ke TRAVELOKA CNY 2018 CONTEST dan dapatkan markah setinggi yang boleh. Lawan Bella k. Contest ini berlangsung sehingga 28.2.2018 sahaja.



HOTEL MURAH

Sebelum Bella terlajak main sampai tak ingat dulu, baik Bella teruskan tujuan utama Bella untuk cari penginapan sepanjang percutiaan Bella nanti. Jadi, kalau korang perasan bahagian kiri atas sekali tu, tukar saja ke Hotel. Bolehlah terus mencari Hotel idaman kalbu. Harga paling terbaik dijamin. Bella selalu gunakan Traveloka sebab selalu ada harga promo. Memang berbaloi dan banyak sangat kelebihannya. Korang kena percaya dan menempah dengan Traveloka sebab :-
  1. Traveloka menawarkan harga yang terbaik dan paling jujur. Semua harga yang dipaparkan telah termasuk dengan tax, charge tambahan dan semua fee. 
  2. Korang digalak untuk memuat turut applikasi Traveloka untuk mendapat notifikasi mengenai semua tawaran yang amat berbaloi setiap hari. Dijamin harga paling rendah.
  3. Korang boleh baca, ulasan sebenar mereka yang telah menempah dengan Traveloka sehingga 2,000,000 ulasan daripada mereka yang telah menginap untuk menentukan sendiri pilihan hotel korang.
  4. StayGuarantee yang bermaksud, jika korang telah menempah hotel, tetapi hotel tersebut telah penuh atau ada apa - apa masalah dengan tempahan, Traveloka akan mengantikan hotel yang sama ataupun lebih kurang tanpa cas tambahan.
  5. Korang boleh bayar dengan kredit kad, debit card, internet banking ataupun di 7 Eleven tanpa sebarang cas.
  6. Semua ahli member yang telah berdaftar akan diberikan tawaran istimewa. 
PERCUTIAAN MURAH

Bella rasa adalah lebih mudah jika kita semua download Apps Traveloka di Google Play ataupun App Store untuk mengetahui promosi terkini dan mendapat harga yang paling terbaik. Paling penting ia amat menjimatkan masa dan mudah.

Berbaloi - baloi kan? Aapalagi jomlah kita bercuti dengan Traveloka.

Sunday

PENGINAPAN MURAH HOTEL SAIGON PINK 2 DI HO CHI MINH

By On 07 January
PENGINAPAN MURAH SAIGON PINK 2 DI HO CHI MINH

Bella memilih untuk menginap di Saigon Pink 2, sebab ramai yang mencadangkan dan kata ia adalah hotel bajet paling terbaik dari segi lokasinya dan murah. Bella yang pertama kali sampai Ho Chi Minh, terus booking bila baca ramai yang amat berpuas hati. Sepanjang Bella di Ho Chi Minh, Bella menginap di PENGINAPAN MURAH HOTEL SAIGON PINK 2 DI HO CHI MINH. Luaran saja, tapi dalam hotel memang susah nak jumpa ada yang bercerita. Jatuh "standard" lah nak bagitahu duduk di Hotel murah. Mungkin. Ramai yang macam tu, cerita pasal kehebatan dan keseronokkan semasa mereka bercuti saja. Ceritalah betul - betul. Bagi yang cerita dengan selengkapnya dan seikhlasnya, Tahniah dan terima kasih Bella ucapkan. Eh2x jom sambung.


PENGINAPAN MURAH SAIGON PINK 2 DI HO CHI MINH ini,  memang sangat popular di kalangan orang Malaysia. Paling penting dan terbaik, lokasinya sangat berdekatan dengan pasar Ben then. Malam pula, sangat meriah dengan pasar malam dan peniaga - peniaga di kaki lima. Pejual kopi, jangan cakaplah. Berterabur! tinggal pilih mahukan peniaga wanita ataupun lelaki.


Hotel ini nampak saja kecil. Tetapi siap lengkap dengan lift. Kemudahan penimbang bag juga disediakan. Sangat memahami orang yang datang kesini semuanya untuk bershopping. Ada Komputer siap dengan wifi juga disediakan. Sangat berguna. Mungkin ada yang tidak sempat check in flight jadi ia amat memudahkan. Bella siap boleh baiki blog lagi bila diminta oleh pr untuk menambah ayat. Alhamdullilah. Dipermudahkan.


Didalam hotel dan diluar hotel penuh dengan orang Malaysia yang datang untuk membeli belah. HB yang peramah macam biasalah bersembang sakan dengan makcik - makcik yang menegur. Bella sibuk ambil gambar nak story mory kat korang inilah. Disebabkan bilik yang sentiasa penuh, kami keluar berjalan - jalan dulu. Yang tu Bella cerita nanti, Jom kita masuk bilik dulu. 


Sungguh klasik. Lampu malap. Bau sedikit kepam. Bagi Bella, ia mengundang sedikit ketakutan. Kami suami isteri saling berpandangan. Tidak berapa jelas apa yang terdapat dalam bilik ni.






Korang rasa ok ke tidak? Bella rasa macam nak minta tukar bilik. Sebab Bella rasa tak selesa. Bilik ini ada tingkap, tapi kalau buka, orang yang lalu lalang akan nampak. Bila buka tingkap bilik, terus menghala ke pintu lift. Jadi memang tak pernah buka. Bagi Bella, daripada 5 bintang, Bella bagi 2 bintang saja. Sebab? 

APA YANG KURANGNYA?
  • Bilik berbau.
  • Lantai melekit
  • Lantai bahagian depan tandas pecah abis
  • Tandas tersumbat
  • Tandas kurang memuaskan
  • Almari rosak
  • Lampu dalam bilik terlalu malap
  • Aircond bunyi bising.
APA YANG OK NYA? 


  • Tuala bersih.
  • Disediakan selipar.
  • Aircond berfungsi.
  • Katil bersih.
Terpulang pada korang, hendak menginap sini atau tidak. HB kata, xpelah tempat tidur je. Sebab setiap masa keluar shopping kan? Oklah. Tidur bawah ketiak suami jela. Jadi bau ketiak. Takdalah bau bilik. Hehe2x.

Semoga bermanfaat dan buatlah pilihan yang bijak.Selamat bercuti!!.

Bella Idura & MEDIA

Bella Idura & MEDIA
METRO AHAD

Bella Idura & Media

Bella Idura & Media
Lembaga Zakat Selangor

Bella Idura & Media

Bella Idura & Media
Blogger Jemputan Tumit Tinggi TV1

Bella Idura & Media

Bella Idura & Media
Berita Harian