AKU BUKAN SEKADAR MENULIS

Monday

Cabaran DIET ke- 2 Minggu




Salam korang, alhamdullilah. Berat Bella dah banyak turun. Dulu 68kg tau. Sikit lagi nak potong HB.  Mengelabah nak kurus sebab takut nampak HB lagi muda. Tambahan pula, tak lama lagi Hari Ulang tahun Bella yang ke 6. Kalau boleh nak nampak cantik sikit la. Nak pakai gaun meleret. Angan - angan joyah betullah Bella ni. Ok, Jom Bella kongsikan Cabaran DIET ke- 2 Minggu pula. Diet ni paling penting DISPLIN. Kena maintain dan jujur dengan diri sendiri. Air memang tiap hari kena telan 1 liter. Perrghhh rasa nak muntah! Tapi effect dekat Bella memang banyak. Bella memang jarang minum air masak. Apa yang Bella rasa bila minum banyak air masak ni ? Antaranya :-


  • Kulit muka rasa macam lebih berseri.
  • Kulit muka susah nak tumbuh jerawat.
  • Badan lebih segar.
  • Senang membuang.
  • Cepat kenyang. 
Jadi, sementara nak diet sebab nak cantik untuk suami, dapat kelebihan cantik kesihatan juga. Jom "EAT CLEAN".


Sarapan Pagi

➽ Ayam Bakar 5 slices - 193 Kalori


Makan Tengah Hari

➽ Carrot Cake with Walnut 40gram - 160 Kalori

Makan Malam

➽ Macaroni and Cheese Pizza 1 slice - 468 kalori


Tak selera makan ni, sebab HB pergi kursus. Nampak tak!! Lebih kalori 321. Perrghhh!! 

4 comments:

  1. Makan Tengah Hari

    ➽ Carrot Cake with Walnut 40gram - 160 Kalori <<<<,------------- aduh..ni betul2 mencabar sbb biasa thari makan nasik..huhuhuuu

    ReplyDelete
  2. Wah diet makan carrot kek tu. Tak pa lah slow slow nak adapt untuk diet ni

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.