Friday

Itinerary @ Jadual Perancangan Perjalanan Ke Medan

Horas2x..

Bella saja je buat post Medan ni lambat2x. Tunggu ada tak orang tanya. Hahaha... ayat cover. Padahal sangat takda masa. Hahahaha.. Bella pergi Medan selama 4 hari 3 malam. Sebelum Bella dah share kan Tip Penting Bercuti Ke Medan KLIK SINI  Bella dah kongsikan disitu, Perancangan awal korang untuk ke Medan. Bagi yang mahu merancang sendiri ya. Jom Bella tunjukkan contoh Intinerary  @ Jadual Perancangan Perjalanan Ke Medan


Hari Pertama

4.00pg    - Gerak ke KLIA.
7.40pg    - Insha ALLAH sampai.
8.00pg    - Sarapan di medan (macm teringin makn special bihun sup ayam kg) Tp x mkn pun.
9.00pg    - Bergerak ke Danau Toba.
10.00pg  - Singgah di Permantang Siantar makan burung puyuh (try juga sambal hijau).
4.00ptg   - Check in
5.00ptg   - Round naik motor sekitar Danau Toba.
8.00mlm - Makan Malam Maggi Saja. Yummy!
9.00mlm - Menyaksikan Tarian Tradisional Suku Batak Menari ko!
End.

Huraiaan Hari Pertama Bercuti Di Pulau Samosir KLIK SINI 

Hari Kedua

9.00pg   - Keluar mandi manda di Tasik Danau Toba.
10.00pg - Balik hotel
11.00pg - Lunch
11.30pg - Melawat Muzium batak.
1.00tgh -  Supir bawa Pusing-pusing Danau Toba dan Panjat Bukit.
3.00ptg - Pergi ke Pantai Pasir Putih Barbara.
4.00ptg - Melawat Stone chair
5.00ptg - Balik hotel 
8.00mlm - Makan malam di Rumah Makan Nikmat Perapat.

End.

Huraian Hari Kedua Pantai Pasir Putih Berbara - Medan
Stone Chair Pulau Samosir 


Hari Ketiga

8.00pg    - Sarapan
10.00pg  - Cross Lake Toba menuju Berastagi.
12.00tgh - Simarjarunjung makan goreng pisang dan minum teh halia.
1.00tgh   - Singgah Sipiso-piso Sambil menikmati air terjun.(gagal kedai tutup).
8.00mlm - Sampai Berastagi.
9.00mlm - Dinner. Beli di pasar sebelum masuk hotel.

End.


Hari Keempat

9.00pg    - From Berastagi to Medan
10.00pg  - Pasar Berastagi
11.00pg   - Singgah di Hotspring mandi Belerang.
2.00ptg    - Sampai Medan.
2.30ptg   - Lunch
3.30ptg   - Beli di Toko Bika Ambon Zulaikha.
4.30ptg  - Beli Belah di Pasar Ikan.
5.00ptg  - Istana Maimoon.
7.00mlm - Fly to Malaysia. 

End.

Ok... atas permintaan ramai ya.. Bella kongsikan itinerary Bella di Medan. Lepas ini, Bella rungkaikan apa yang menarik dan perlu di terokai di setiap tempat ya. bai.

http://www.bellaidura.com/search/label/Medan

6 comments:

  1. yoorin kerja travel agency..dulu laa.. memg medan ni ramai org pegi..sebab cost pon sangat murah.. tempat banyak menarik..macam lake toba tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yoorin... dulu ke? Sekarang dah berhenti ke?

      Delete
  2. Pernah g medan. ..tp x ikut tour...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi azlinda. g backpack ke kat medan tu?. boleh share dgn saya tak. Thanks
      che_adeq2003@yahoo.com
      nk g sn net month tp de iti lg

      Delete
  3. Bestnya kak nak pergi medan.. Apapun semoga segalanya berjalan dengan lancarrr.. Ena doakan semua yang dah dirancang dapat dilaksanakan aminn

    ReplyDelete
  4. ok...akak copy yang ni je la..plan nak pi Medan bulan 2 tahun depan

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.

Kelab blogger Ben ashaari

Kelab blogger Ben ashaari