Wednesday

Tempat Berbuka Puasa Sedap dan Best-BGR

Hi semua... Salam Sayannnggg... sangat.. haahha..

Selamat menyambut ramadhan al-mubarak. hmmm...bila masuk bulan puasa, apa yang paling kita tunggu?? yes, betul... nak sembahyang tarawikh. Lagi?? hah?? Hari Raya?? baru first day puasa sayang...ye betul!!... menikmati nikmatnya saat berbuka setelah sehariaan berpuasa. Sebab itu bella nak cadangkan satu tempat yang awasome sangat untuk berbuka. Bangi Golf Resort Restaurant. Buffet style.


Harga yang berbaloi dan paling penting, sanggtttt la sedap, lazat, nikmat dan seumpama dengannya. Larat dengan tidak jela kan..korang nak melantak satu dewan penuh dengan makanan yang lazat tu kan. Bella pergi sini time haritu saja nak makan buffet dinner kat sini. Ya ampun..sedapnya. Pastu rasa menyesal giler x rasa semua makanan kat sini. Haruslah bella datang me repeat dan rasa semua.


Apa yang bella mahu tegaskan disini, sila kejar atau beratur ambik kambing pangang dulu. Giler ko. Laju giler habis. Membuktikan kesedapannya.Bella sempat la rasa. Nasib bella x berapa suka makan daging.Apa yang bella kejarkan adalah desert. Yes!! desert. Bella rasa desert ni susah nak dapat kalau bukan kat hotel mewah. Hahahaha... nampak cute, comel, penuh kreatif macam bella. hahahaha... Desert memang benda yang akan bella rasa semua!!


Memang tidak sia2x lazat sangat.. sambil taip ni pun menitis2x air liur. Hahahaha... dan x jumpa desert macam ni di mana2x. Personally desert yang kek gulung berkacang tu sangat kena dengan tekak bella. Pasni nak ambik satu pinggan. Mesti korang pun nak rasa kan??? Apa tunggu lagi?? Capai la phone. Call for reservation. 03-89253728 @ 03-82100265



Jangan terlalu teruja sangat sebab... satay pun ada. Perrggghhh kelembutan daging ayam nya, disatukan plak ngan kuah kacang mesti korang rasa nak lagi..dan lagi.. dan lagi. Nasi impitnya jangan lupa try sekali. Gabungan satay, nasi impit dan kuah kacang ni..boleh buat korang lupa isteri or awek kat sebelah. Seriously..satay pun antara favorite food yang cepat abis kat sini. Tapi xpe. Tunggu jap dorang bakar lagi.

Bagi yang tak boleh kalau x makan nasi tu, jangan risau. Haruslah ada nasi. Lauknya plak.. kalau nak di belanja kat sini memang x abis2x la korang nak scroll sambil telan air liur. Jadi baik kita selected je la yer.. Rasanya yang tidak ada ketam je. Lain semua ada. Kerabu pun ada. Walaupun belum raya, lemang dan ketupat pun ada. 


Sous Vide Eggs with Mushroom Espuma pelik kan namanya? tapi eggs ni lah yang menjadi sebutan tetamu yang hadir. Sedap dorang kata. Bella x sempat nak try sebab perut dah full sesangat. Jadi bagi sesiapa yang makan kat sini mesti cuba tau. Bagi sesiapa yang dah terliur nak makan di sini ni alamatnya:

 BGR Restaurant Bangi Golf Resort   
 Alamat : No.1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi
Koordinat GPS : 2.95716N, 101.76518E

03-89253728 @ 03-82100265


Sedap kan?? Jadi apa yang ditunggu lagi?? Jom la kita ke Bangi Golf  Resort!! Terbaik. Bella nak pergi lagi tau... Hahaha.. sebab sangat berbaloi-baloi. Harga murah. Makanan pulak sedap. Makan pun happy je. Takda la menyumpah dalam hati. kan... okey.. harap bermanfaat.

Ikhlas dari Bella..

36 comments:

  1. Hmmm bestnya berbuka puasa kat sini. Nak voucher!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Follow la simple step tu... Kalau dah follow just tinggalkan comment BGR2015 BEST.
      Pastu tinggalkan email disini.

      Delete
  2. Perghh semua sangat temptinggg... Hope berkesempatan nak berbuka kat sini nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je Ina... comment la BGR2015 BEST dan tinggalkan email. Mana tau.. ada luck.

      Delete
  3. harus repeat!!

    BGR2015 BEST..
    mas7977@gmail.com

    ReplyDelete
  4. BGR 2015 BEST
    nina.azlan1@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. Lupa nak tggl emel ..hahaa dkna.abza@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangi Golf Resort Restaurant memang sedap kan?

      Delete
  6. yeahh nak join... sedap kt bgr...

    email: yanieyusuf05@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. BGR2015 BEST

    email: yanieyusuf05@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. BGR2015 BEST

    email: aniratajuddin93@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. BGR2015 BEST
    anilwanina@gmail.com ^_^

    ReplyDelete
  10. BGR2015 BEST

    emel : wanimira737@gmail.com

    ReplyDelete
  11. BGR2015 BEST

    email: syimayusuf@gmail.com

    ReplyDelete
  12. kak bella, ingat syima lagi tak? hihi nak dapat gak...

    BGR2015 BEST

    email: syimayusuf@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Yey join jgk ! Done hhha
    BGR2015 BEST

    email: iriez_iran@rocketmail.com

    ReplyDelete
  14. BGR2015 BEST

    emel:ctaisyah@mardi.gov.my

    ReplyDelete
  15. BGR2015 BEST


    email:abu_bakar9048@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. BGR2015 BEST
    mammagamma11@gmail.com

    :) :) :)
    Salam Ramadhan Bella!

    ReplyDelete
  17. BGR2015 BEST
    aziandgtt@yahoo.com

    ^_^

    ReplyDelete
  18. Hopefully ada rezeki...tq ye bella...=)

    BGR2015 BEST
    hsaadiah23@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry sayang.. Contest dah tamat la..

      Delete

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.

Kelab blogger Ben ashaari

Kelab blogger Ben ashaari