Gemuk itu Bahagia

by - 29 June

Bahagia.. ada makna tak?? bahagia dalam kamus dewan & bahasa edisi keempat, suasana tenang & aman, aman damai serta gembira. Maknanya yang apa saja yang mengembirakan hati kita la kan..


Bella tergerak hati untuk share topik ni lepas baca Mastika... yes!! bella peminat mastika.. kalau bella dah glamour mesti crew mastika screen shot or cut and paste kenyataan bella ni. hahahah.. dalam ruangan Tahu Tak?? muka surat 31 mastika keluaran Mac 2014 ada share.. (keluaran lama.. bella baca balik sebab kat kg xda line internet. hahahaha..baca balik buku lama).

"Wanita yang bahagia dalam sesebuah perkahwinan akan mengalami gejala berat badan naik sebanyak setengah paun atau 0.22 kg setiap enam bulan. oleh itu, orang lelaki sudah boleh bayangkan bagaimana agaknya rupa isteri anda dalam 30 tahun akan datang."


Patutla.. berbagai cara bella buat untuk kurus membuahkan hasil tetap gemuk atau just maintain sebab 6 bulan naik balik 0.22kg. Mungkin bagi orang kurus akan menyangkal penyataan ini... tapi truly jadi kat bella.. berat naik mendadak - dadak!!! arrggggghhh tension!!! 

Persoalannya disini berbaloi kah bahagia anda itu digantikan dengan kegemukkan anda?? Maknanya kena pilih la... nak bahagia atau nak gemuk?? hehehe.. takutnya...Tu la. Manusia kan tamak. Selalu nak semuanya. Hmmm sekrg bella teramat bersyukur sebab bella dapat rasa makna bahagia tu sekarang. Gemuk pun gemuk la.. hahahaa..

Bella dah cuba macam-macam. Diet, minum air banyak, jogging tiap petang, tak makan gula, banyak sangat pantang larang. Result still bum bum... mungkin kena ambik personal coach la.

Ok la... sesama la kita cuba menguruskan badan yer.. Jom la kita tido. Mana tau esok bangun dah kurus. Hehehe.. daaa..


You May Also Like

0 ulasan

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.


BELLA IDURA & MEDIA
SURAT KHABAR TV1 JEMPUTAN
https://1.bp.blogspot.com/-ej5GuhAYOdY/XQrr4mtTugI/AAAAAAAAQuM/iAlIGqUkZeQ-PVlqZD0w62aw1SJoeJt6gCLcBGAs/s1600/blogger-image-18150424%2B%25281%2529.jpg
BERITA HARIAN
AIRASIA
BELLA IDURA
BLOGGER JEMPUTAN
TUMIT TINGGI
MEDIA
MAJLIS BERSAMA MEDIA
DAN ZAKAT SELANGOR
4 5 6
4
4
4
5
5
5
6
6
6