CARA MELEBATKAN DAN SIHATKAN RAMBUT DENGAN CADEAU

23 November

Bella ada masalah rambut gugur yang teruk. Sangat teruk sehingga habuk dirumah kebanyakannya adalah rambut. Keguguran rambut ini makin terjadi seiring dengan peningkatan usia dan juga peningkatan berat badan. Huish ada kaitan ke naik berat badan, rambut pun hilang?? Ada yer..sebab bila ko makan banyak dan tidak terkawal benda - benda yang masuk dalam perut tu lebih - lebih lagi MSG akan menyebabkan rambut gugur. Pastilah makanan itu tidak berkhasiat. Kalau berkhasiat mesti tidak jadi gemuk kan? Jadi Bella tidak berhenti - henti mencuba pelbagai produk kecantikan rambut dan cara mempercepatkan pertumbuhan rambut baru. Sekarang Bella tengah cuba CARA MELEBATKAN DAN SIHATKAN RAMBUT DENGAN CADEAU. 


bella idura, beauty blogger, cara lebatkan rambut, tips lebatkan rambut, shampoo lebatkan rambut

Bella mengenali Cadeau ini daripada lip balm yang Bella pernah dapat tahun lepas. Bila ada kawan cerita yang dia tengah guna shampoo dari Cadeau, Bella sangat teruja juga nak cuba. Sebab, lip balm yang Bella cuba tu, bagus dan sesuai sangat untuk Bella. Bella pakai sikit - sikit sebab sayang. Hahaha. Nanti Bella cerita pasal lip balm tu. Jadi, berbekalkan pengalaman lepas menggunakan brand Cadeau ini, sangat sesuai dan serious best dan berbaloi - baloi sangat bila guna, wajiblah Bella cuba Shampoo brand Cadeau juga. Target dan keyakinan Bella tinggi! supaya ia sebagus lip balm yang Bella pernah pakai. Sebab tu Bella nak cerita dan kongsikan dengan korang ni. CARA MELEBATKAN DAN SIHATKAN RAMBUT DENGAN CADEAU.  

CADEAU SHAMPOO & BODY WASH

bella idura, beauty blogger, cara lebatkan rambut, tips lebatkan rambut, shampoo lebatkan rambut

Paling asas untuk yang ada masalah rambut ini adalah shampoo. Jadi, perlulah ada Cadeau Shampoo and Bodywash. Ia adalah untuk korang yang:-

  • Tak mewarnakan rambut.
  • Tak pernah buat rebonding atau kerintingkan rambut.
  • Tak gunakan pengering rambut (hairdryer) setiap kali keringkan rambut . 
Korang tahu kan? Aktiviti - aktiviti ini memang akan memburukan lagi keadaan rambut. Jadi, shampoo khas yang lain harus digunakan. Shampoo yang ini untuk rambut yang suci tanpa aktiviti diatas. Dirumus khas menggunakan minyak kastor, minyak kelapa dara, minyak zaitun, ekstrak kek tease, peppermint dan lavender. Ia adalah syampu buatan tangan semula jadi yang memberi tumpuan kepada asid ricolenic dari minyak kastor yang merangsang folikel rambut untuk tumbuh rambut baru. Kelebihan lain :-

  • Membantu mengurangkan penurunan rambut secara semulajadi.
  • Meneutralkan keracunan daripada pewarnaan rambut dan rawatan.
  • Membantu meningkatkan pertumbuhan rambut dan akar rambut yang kuat.
  • Membantu mengurangkan pengeluaran minyak berlebihan di rambut anda.
  • Ia mengurangkan pengeluaran kelemumur di kulit kepala.
  • Tidak menyebabkan keradangan kulit, kerengsaan kulit kepala, kemerahan dan gatal-gatal.
Kalau korang nak tahu, ia adalah buatan tangan dan formula dari New Zealand tau. Paling penting menggunakan bahan - bahan semulajadi. Harganya :-  Size 110ml (RM20) dan size 500ml (RM90).

CADEAU ANTI HAIR LOSS SHAMPOO FOR TREATED AND COLOURED HAIR

bella idura, beauty blogger, cara lebatkan rambut, tips lebatkan rambut, shampoo lebatkan rambut

Shampoo inilah untuk rambut yang dah tak suci. Kah2x. Pernah buat aktiviti merosakan rambut macam yang Bella tulis diatas. Bella pernah dulu warnakan rambut sekali. Uztazah kata, warna untuk suami takpe. Janji suami izinkan. Warnakan sendiri je dekat rumah. Malangnya pewarna rambut tu langsung tak melekat. Rambut pula rosak. Jadi kering gila macam tu. Ini sebab, bila rambut kita dirawat secara kimia atau berwarna, pembentukan kimia luar dan caj elektrik berubah. Jadi, Cadeau Anti Hair Loss Shampoo For Treated And Coloured Hair untuk rambut yang dirawat dan berwarna diperkaya dengan silikon semulajadi yang membantu mengatasi masalah ini. Kelebihannya:-

  • Membantu kurangkan keguguran rambut akibat pewarnaan rambut dan rawatan.
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut baru.
  • Mengekalkan rambut yang dirawat atau berwarna dan kulit kepala lancar dan terhidrasi.
  • Menghilangkan kekeringan rambut dan mengeluarkan helai lembut.
  • Mengurangkan kulit kepala yang meradang untuk mereka yang mempunyai kulit kepala atau kulit sensitif.
  • Kawalan minyak dan memerangi kekeringan.
Sangat sesuai sebab semua masalah ni, ada dekat rambut Bella sekarang. Bila pakai terus rasa lembut.  Harganya :-  size 100ml  ( RM25 ) dan size 500ml  ( RM100 ).

CADEAU ADVANCED REVITALIZING HAIR CONDITIONER

bella idura, beauty blogger, cara lebatkan rambut, tips lebatkan rambut, shampoo lebatkan rambut

Selepas bershampoo sepatutnya rambut pun dah wangi dan rasa lebih segar kan? Tapi itu zaman kanak - kanak boleh la. Rambut suci lagi, kuat. Kita nak merawat rambut kan? Jadi, perlulah menggunakan Cadeau Advanced Revitalizing Hair Conditioner. Pelembab ini yang akan merawat dan meneutralkan lebihan syampu yang tidak dibersihkan dengan sempurna, Menutup lapisan kutikula rambut dan menggantikan vitamin, minyak pati rambut pada kulit kepala kita yang mungkin hilang semasa proses mencuci. Kelebihan lain Cadeau Advanced Revitalizing Hair Conditioner :-


  • Hidrat folikel dengan itu mengeluarkan kepingan kering dan biarkan rambut lembut.
  • Membantu melegakan dan melancarkan kutikula rambut sehingga jadikan rambut berkilat dan halus.
  • Memberi kekuatan kepada rambut dengan itu menghalang rambut dari kerosakan yang berlebihan dan pecahnya.
  • Membantu mengekalkan bentuk pemotongan rambut dan memperbaiki tekstur.
  • Melindungi rambut daripada alam sekitar.
  • Kurang pudar warna apabila terdedah kepada cahaya matahari setiap hari.
Mesti pakai!! Sayang tak pakai. Menambahbaikan lagi proses perawatan rambut kita. Pelembab rambut ini, selalunya kalau Bella pakai, Bella memang akan biarkan seketika dekat rambut. Bagi rambut menyerap vitamanlah kononnya. Harganya :- size 100ml (RM25) dan size 500ml (RM100)

CADEAU ADVANCED HAIR GROWTH TONIC

bella idura, beauty blogger, cara lebatkan rambut, tips lebatkan rambut, shampoo lebatkan rambut

Pelembab dan shampoo tadi hanya untuk memperbaiki rambut yang sedia ada tau. Jadi, untuk memulihkan rambut dan mengalakan pertumbuhan rambut baru, kenalah pakai tonic. Tiada langkah singkat untuk merawat. Kadang - kadang iklan dekat TV pasal shampoo tu memang melampau. Cakap je merawat rambut gugur. Tapi bila korang belek dekat botol tu betul - betul, korang akan nampak merawat rambut gugur akibat rambut rosak saja.

Maknanya ia takkan menggalakan pertumbuhan rambut baru. Tonic rambut sebenarnya yang akan menyuburkan rambut. Cadeau Advanced Hair Growth Tonic dirumus khas untuk mencegah keguguran rambut dan pemulihan rambut baru. Ia dirumus khas untuk membantu menyuburkan dan menguatkan folikel rambut, mengurangkan rambut jatuh dan menggalakkan pertumbuhan rambut baru. Ia juga:-

  • Penyelesaian untuk keguguran rambut dan pemulihan.
  • Membantu menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.
  • Menglembapkan rambut.
  • Memudahkan pengayaan rambut.
  • Bantu melicinkan kulit kepala kering.
  • Bantu mengurangkan kelemumur.
Wajib sebenarnya korang ada tonic rambut untuk mengalakan pertumbuhan rambut baru. Pakai ini pun senang sangat. Spray je. Dalam gambar Bella tak letak kepala spray lagi, sebab takut tumpah. Sayang ooo. Hahahaha. Tapi kena rajin la. Penat gak nak mengurut kulit kepala.  Harga :  Cadeau Advanced Hair Growth Tonic  untuk size 100ml ( RM110 )

CADEAU ADVANCED CRYSTAL REPAIR SERUM

bella idura, beauty blogger, cara lebatkan rambut, tips lebatkan rambut, shampoo lebatkan rambut

Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum ini adalah serum yang akan mencantikan lagi rambut korang. Serum ni korang picit je dekat tangan dan kemudian sapukan pada bahagian rambut sampailah ke hujung rambut. Tak perlu basuh. Dirumuskan dengan silikon, ceramida dan pelbagai asid amino. Silikon adalah salah satu bahan utama dalam perumusan yang menjadikan rambut anda lancar, keriting bebas dan juga menambah bersinar. Kelebihanya:-

  • Memberikan rambut anda kelihatan lembut dan berkilau.
  • Mengisi retak folikel rambut yang menyebabkan rambut menjadi lebih kuat dan mengurangkan peluang pecahnya.
  • Menutup kelembapan dalam batang rambut dan mencegah rambut bercabang disebabkan kekeringan.
  • Mengelakkan penutup pada batang rambut yang akan mengalami daripada haba, sinar matahari yang berbahaya, kotoran dan pencemar.
  • Membuat rambut anda lebih mudah diurus dan gaya rambut lebih mudah.
  • Menglindungi rambut anda daripada panas apabila anda menggunakan pengering rambut. 
Siap!! Kalau rambut panjang cuba pusing - pusingkan kepala. Pastu buat slow - mo. Mesti letup. Hahaha. Kalau rambut pendek, cuba sikat. Mesti rasa licin je. Rambut separa plak, cuba sisir guna tangan, sampai ke skala berapa. Mesti tak sempat kira dah tergelincir jari korang. Hahaha.
Harga Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum:-100ml  ( RM110 )

CARA MELEBATKAN DAN SIHATKAN RAMBUT DENGAN CADEAU

bella idura, beauty blogger, cara lebatkan rambut, tips lebatkan rambut, shampoo lebatkan rambut

Kesemua Shampoo Cadeau ini adalah dari bahan organik. Shampoo ini dibuat tanpa sebarang bahan chemical. Mendapat kelulusan KKM dan GMP . Memang tak perlu was-was nak pakai. Ini adalah routine Bella pakai untuk merawat rambut Bella. Korang yang rambut suci murni tu, langkah 1 pakai Cadeau Shampoo and Bodywash tu la. Ini langkah yang betul. Mesti rajin tau. Kalau sesuai, 3minggu dah nampak anak rambut baru. InshaALLAH. 

bella idura, beauty blogger, cara lebatkan rambut, tips lebatkan rambut, shampoo lebatkan rambut

Bagi yang rasa nak cuba dulu atau takda bajet, maklumlah anak nak masuk sekolah ni. korang boleh cuba 3 langkah ini dulu. Bagi Bella, Serum tu takda pun takpe. Paling penting rambut baru tumbuh dan rambut lama tak gugur lagi. Betul tak? Shampoo, Conditioner and Tonic pada Bella yang paling penting korang cuba dulu. Shampoo beli size 110ml pun ok. Kalau dah sesuai, nampak perubahan barulah beli yang besar.Bella tak jual tau. Bella kongsikan saja. Buat yang nak cuba, Boleh hubungi :-

Call / whatsapp 013-3019 203

Paling penting rajin tau. Nak rambut macam Anzalna tak? Eh!! Nak rambut cantik tak? Selamat mencuba dan semoga bermanfaat. 

You Might Also Like

6 ulasan

  1. Kak nina pengguna set shampoo Cadèau. Memang berkesan rawat rambut gugur dan kelemumur dengan berkesan . Tak pandang dah shampoo lain.

    ReplyDelete
  2. Menariklah Bella. Gud info sangat ni

    ReplyDelete
  3. bila umur kian meningkat nie mmg rambut selalu gugur teringin pula nak try produk ini.

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.

MY DIET DAIRY

MY STORY EVERYDAY

MY TRAVEL HISTORY