Monday

RESTORAN DENGAN RESEPI KEPAK AYAM TERBAIK WINGSTOP



wingstop, wing stop, wing, kepak ayam

Mengiurkan!! Terliur!! Menjejes air liur bila pertama kali Bella tengok iklan yang lalu di Instagram Bella. Sangat tertanya - tanya, kedai makan apa ni?Member Bella cakap, ini restaurant baru. Dia kata haritu masa dia lalu kedai ini tengah renovate. Bella yang kaki makan ni,terus cakap dekat HB "jom kita cuba nak?" HB kata sedap ke? Bella kata, sebab tu lah kita kena cuba. Tidak kenal maka tak cintalah kan? Apa yang Bella tahu, ia didatangkan dari Amerika dan ia adalah RESTORAN DENGAN RESEPI KEPAK AYAM TERBAIK WINGSTOP Jom kita cuba!

RESTORAN DENGAN RESEPI KEPAK AYAM TERBAIK WINGSTOP DI THE CURVE MUTIARA DAMANSARA

kedai makan sedap di damansara

Bila Bella cari alamatnya, Owh. Kebetulan dekat dengan tempat kerja Bella. Jadi balik je kerja, Bella terus singgah untuk makan malam disini. Ia dibuka di THE CURVE, MUTIARA DAMANSARA!LOT G51 THE STREET. Cantik! Restoran ini memang cantik dan nampak sangat selesa. Bila pertama kali datang, teragak - agak jugalah kan, tertanya - tanya cara hendak pesan makanan dekat sini. Meh bila bagi tunjuk ajar yer. Heheh. Sini bila korang datang, benda korang kena buat adalah pilih tempat duduk. Takut penuh. Dah order susah plak kan? 

kedai makan sedap, curve, tempat makan sedap the curve

Korang boleh pilih untuk makan dibahagian luar atau bahagian dalam restaurant WINGSTOP. Kalau korang perokok tegar, (merokok merbahayakan kesihatan) eloklah duduk luar. Paling best! siap ada live band. Walaupun kedai lain, tapi masih boleh dengar. Kadang - kadang boleh tengok dan enjoy kedai sebelah buat tarian lagi. Seronok kan? 

resepi kepak ayam

Korang juga boleh memilih untuk makan didalam kedai. Lebih privacy. Cantik. Setiap sudut korang boleh ambil gambar "OOTD". Betul. Bella memilih untuk makan dibahagian dalam kedai. Memandangkan kami perlukan sedikit privacy dan kami tidak merokok. Tapi apa yang paling penting bagi Bella, ada tempat charge HP. Gajet canggih macam mana pun kalau tidak ada bateri tiada gunanya juga kan? 

WING STOP MENGGUNAKAN TEKNOLOGI BARU UNTUK MEMBUAT PESANAN


Bila korang dah pilih tempat, korang terus pergi ke kaunter untuk memesan makanan. Macam Bella, pertama kali makan sini, Bella tick saja dekat borang pesanan dan bagi pada pekerja Wing Stop dan dorang akan masukkan pesanan kita. Korang juga boleh masukkan order sendiri melalui Tab yang disediakan. Senang sangat. 

  1. Pilih menu.
  2. Tambah dekat list order.
  3. Semak.
  4. Scan Nombor korang.
Korang boleh tengok dekat Instagram @bella_idura . Bella ada buat video pendek cara nak pesan makanan menggunakan Tab. 


makanan sedap di petaling jaya, kepak ayam, wing stop

Lepas korang dah order tu, tidak perlu bayar dulu. Korang duduk tunggu makanan sampai, siap dan makan dengan puas hati dan senang hati, barulah bayar. 

WING STOP MEMPERKENALKAN AIR YANG LAIN DARI LAIN DENGAN MENYEDIAKAN AIR YANG DICAMPUR DENGAN RASA PEDAS.

restaurant sedap, restoran sedap

Pergi mana - mana restoran, kedai makan atau cafe, biasanya air lah sampai dulu kan? Kalau makanan sampai dulu, mesti pelik kan? Hari ini Bella dengan HB order Milkshake. Milkshake dekat sini ada 8 perasa. 
  • Vanilla 
  • Chocolate
  • Strawberry
  • Durian Oreo
  • Oreo Cookie
  • Peanut Butter Banana
  • Lemon Pepper
  • Mango Habanero

Bella order Milkshake coklat yang dan HB order Mango Habanero. Mango ini rasa pedas tau. WINGSTOP MILKSHAKE ini diadun dengan menggunakan aiskrim import. Resepi istimewa.

MENU KEPAK AYAM NO 1 DI AMERIKA WING STOP


wing stop the curve

Akhirnya makanan Bella sampai! Tidak sabar sungguh hendak rasa kepak ayam No 1 di Amerika ini. Disini, korang boleh pilih kepak ayam yang dimasak secara :-
  • Klasik (classic)
  • Goreng Tepung (Hans-Breaded Wings)
  • Kepak ayam tanpa tulang (Boneless Wings)
  • Drumsticks
  • Chicken Burger
  • Tenders
  • Ricebox
Bella pilih Goreng Tepung (Hans-Breaded Wings) sebab katanya lebih puas makan dan lebih besar. 


wing stop,

Yummy!! Closed up sikit. Ini yang Bella pesan adalah jenis Hand-Breaded Wings dan flavour Balinese Spice. Sedap sangat!Sila jangan jilat screen ya. Daripada 7 jenis cara ayam ini dimasak, korang kena pilih pula, perasa apa yang korang nak makan. Sama je macam restoran makanan segera yang lain. Tapi Wing Stop paling seronok nak memilih sebab ada 10 perasa yang korang kena pilih. Iaitu :

  • LOUISIANA RUB - Kering dan berempah
  • GARLIC PARMESAN -Ditaburi keju
  • MANGO HABANERO - Masam - masam pedas
  • CLASSIC BUFFALO - Goreng biasa
  • SAMBAL PEDAS - Sambal tumis
  • LEMON PEPPER - Belum rasa hehehe
  • HICKORY SMOKED BBQ -Rasa BBQ 
  • ORIENTAL SWEET SOY - Kering dan manis
  • BALINESE SPICE - Manis dan pedas
  • ATOMIC -Pedas sangat - sangat

kepak ayam cheese, wing stop

Inilah Garlic Parmesan. Manis dan penuh berkeju. Sesuai untuk korang yang menyukai rasa manis dan tidak tahan pedas. Setakat ini Bella belum pernah cuba yang classic iaitu tanpa tepung.


Bila korang order, Bella cadangkan korang order secara combo. Bila korang order combo, Korang boleh pilih berapa ketul korang nak, dan korang boleh memilih 2 perasa ayam yang berbeza. Macam set combo ini, Bella memilih HICKORY SMOKED BBQ dan SAMBAL PEDAS dalam satu set. Korang juga boleh memilih 1 dip, 1 Side dan 1 air. Harganya pula, bermula dari rm18.50 sahaja. Berbaloi - baloi.


Kalau korang tidak makan kepak ayam, korang boleh cuba TENDERS. Ia 100% daging ayam yang diambil dari bahagian dada. Ia tanpa tulang. Bella cuba tender sebagai tambahan. Ini Bella pilih Tender berperisa ATOMIC. Ia punya pedas, berasap telinga. Lepas ini kena cuba perasa lain pula.




Ini pula kalau korang pesan kepak ayam tanpa tulang. Walaupun kelihatan kecil, tapi bagi Bella tetap puas makan dan kenyang. Bila Bella cuba yang tanpa tulang ni, rasa macam lagi sedap pula dari yang bertepung. Set ayam yang ini kegemaran HB Bella. Jenis yang kering dan bukan bersalut. Lepas ini  bolehlah kita cuba yang ini sahaja. 


Kalau korang order set combo, korang boleh pilih 1 side kan? Side tu, terdiri daripada :-

  • REGULAR SIGNATURE FRIES (Kentang goreng)
  • ONION RINGS
  • COLESLOW
  • FRAGRANT COCONUT RICE (Nasi lemak)
Setakat ini Bella selalu ambil kentang goreng, HB Nasi lemak. Sedap bila dip kan kedalam sos RANCH.



Bila dah siap makan, bawa table locator korang ini ke kaunter. Cashier akan tahu apa yang korang order. Senang kan?



Korang hendak maklumat lebih mengenai RESTAURANT WINGSTOP ini? Korang boleh terus ke :-


Selamat mencuba.




4 comments:

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.

Kelab blogger Ben ashaari

Kelab blogger Ben ashaari