Sunday

Benci sanggggatttt!!!! 150juta Ainan Tasneem

Hello semua...Bella ni..Tragic giler tajuk..ahaks.

Ainan Tasneem, Lagu Ainan Tasneem, Lirik 150juta

Kenal tak sape kat picture ni?. Hari ni bella nak share kenapa ainan tasneem buat bella benci kat dia sangat2x. Sebab bella memang tak suka orang meniru Penyanyi YUNA. 1st Najwa Latif, sekarang Ainan ni plak? eee.. semak la. Sibuk la dorang ni semua.
Dah la lagu ntah apa2x. Macam bercakap je dengar. Takda seni. Setiap kali bella dengar  je suara dia ni kuar dekat radio, cepat2x bella tukar siaran. EEEEeeeeee tak sukanya.

Tapi...... tu dulu. Lepas bella hayati lirik 150juta tu terus persepsi bella berubah. Rasa macam teringat kat zaman sekolah la plak. Patutla adik2x bella duk ulang lagu ni dari pagi sampai ke malam. Bella jadi suka ni pun sebab adik bella duk nyanyi 24jam. Bella pun ambik mp3 dengar. EMmmm ok gak. Sempoi je lagunya. Jom tengok lirik dia.

Lirik 150juta

Untuk kali ke 150 juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?
Apa kau buta apa kau pura-pura suka

Di 150 juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

Dia mungkin bengis seperti singa
Tapi dia nangis tonton cerita Korea
Dia mungkin keras bila bersuara
Tapi dia jelas jujur apa adanya
Aku lagi kenal dia

Dah lebih 150 juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap 150 jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

Sayang mungkin baran tak kira masa
Tapi sayang tahan kalau yang salah saya
Sayang mungkin saja keras kepala
Tapi sayang manja bila kita berdua
Saya kenal sayang saya

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa

Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

Really sweet kan dia punya lirik? bila nyanyi dan baca lirik ni macam terbayang zaman sekolah. Patutla budak2x semua gilakan lagu ni. Any way, tahniah Ainan Tasneem. Pandai pilih lagu ni. Sampai bella pun dah turn jadi suka kat Ainan plak.

Lagipun tak baik benci kat orang sangat. Tengok sekarang dah jatuh cinta plak.
Ok.... salam sayang dari bella.

5 comments:

  1. Hye bella..akk dlu pun xde la minat ainan..tp akhirnya akak suka lagu dia nyanyi ni..tp bersebab..sbb lagu ni karya fynn jamal..fynn pun de nyanyi sndri lagu ni,.akk mmg pmnat fynn jamal..sapa kata lagu ni x seni means dia yg buta seni..hihi..nsb bella da suka lagu ni..lagu ni fynn tuju for her hsbnd..bella cer fillow fynn kat ig ke fb ke.,msti akan jtuh hati dgn dia.. Btw.,slmt brkenalan..tq sudi jengah blog akak..akk da follow bella tau..

    ReplyDelete
  2. same with me,, first dgr psal ainan tasneem lngsung x knal,, if adik kt rumah bkak lgu die confirm saye suwoh die off lgu tuh,, n lpas dgr lgu 150juta ,, rse nya sudah melting dgr lgu tuh,, btw saye pn baru je tau yg kak ainan tuh senior kt sekolh sye,, that make me be stronger loving ainan tasneem,, haha

    ReplyDelete
  3. same with me,, first dgr psal ainan tasneem lngsung x knal,, if adik kt rumah bkak lgu die confirm saye suwoh die off lgu tuh,, n lpas dgr lgu 150juta ,, rse nya sudah melting dgr lgu tuh,, btw saye pn baru je tau yg kak ainan tuh senior kt sekolh sye,, that make me be stronger loving ainan tasneem,, haha

    ReplyDelete
  4. Cik arora... akak sama macam kawan saya. Suka pasal pencipta lagu ni. fanatik giler kot. ari2x duk promote suruh saya follow fynn tu. Tapi saya akan follow kalau saya nak je.Takda nak main paksa2x ni. Kalau macam org lain benci sgt nabila huda tu. Not me. Saya minat kat dia. Mungkin dia sangat sosial. Tapi lakonan dia saya puji. Atas citarasa memasing la kan?nabila huda pun saya tak follow lagi. hahahahaha...

    ReplyDelete
  5. Nurul Yai... i rasa ainan ni sangat popular among student la. adik i pun duk hafal lirik lagu ni reramai. I jerit2x suruh shut up dorg lagi kuat nyanyi. ISSShhh tension. At last i turut dengar sebb dorg degil sgt. Barulah i tau how sweet this song.

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.

Have Fun!!

Kelab blogger Ben ashaari

Kelab blogger Ben ashaari