Buat Blog Sendiri


Salam kenalan... kawan - kawan blogger.. Saya memang blogger baru tapi saya tetap nak share cara-cara nak buat blog sebelum saya lupa. Lagipun blog ni dah tukar setting. Banyak tutorial cara blog lama. Cara lama pun susah apatah lagi cara baru. Memang susah lah kan.. Sama2x kita usaha.. Caiyok2x..ILmu percuma yang saya nak kongsikan :-

  1. Macam mana nak buat blog baru
  2. Macam mana nak post di blog
  3. Contoh template/theme untuk dipilih
  4. Cara nak download NEW theme for blogger 
  5. Cara-cara nak buat shoutBOX 

3 comments:

  1. isabella idura nak tanya camne nak buat home page | buat blog sendiri | travel yorkkk!! | kongsi sikit | cari makan!! | rasa hatiku:'( | idea cantik | aktiviti best | .. yang macam tu ?!! ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameliana... nanti bella ajar. tapi memang agak rumit. la.. huhuu.. kalau ada masa bella ajar okey.. sekarang busy sgt la sayang...

      Delete
  2. terima kasih bella, sy boleh rujuk sini nanti untuk mantapkan skill...hehe, kalau ada pape soalan boleh sy tanya bella kan?

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.

Kelab blogger Ben ashaari

Kelab blogger Ben ashaari