BUAT BLOG SENDIRI


Salam kenalan... kawan - kawan blogger.. Saya memang blogger baru tapi saya tetap nak share cara-cara nak buat blog sebelum saya lupa. Lagipun blog ni dah tukar setting. Banyak tutorial cara blog lama. Cara lama pun susah apatah lagi cara baru. Memang susah lah kan.. Sama2x kita usaha.. Caiyok2x..ILmu percuma yang saya nak kongsikan :-

  1. Macam mana nak buat blog baru
  2. Macam mana nak post di blog
  3. Contoh template/theme untuk dipilih
  4. Cara nak download NEW theme for blogger 
  5. Cara-cara nak buat shoutBOX 

MY DIET DAIRY

MY STORY EVERYDAY

MY TRAVEL HISTORY