Wednesday

Cabaran Diet Hari Ke Tiga Belas

Cabaran diet Bella diteruskan, dengan mengira kalori. Hari ini HB nak pujuk Bella sebab dia ambil Bella balik kerja lambat. Lepas ambil kena tunggu lagi dekat opis dia plak sebab kerja dia banyak. Jadi, Bella minta bungkuskan TEXAS Chicken sebab kalori Bella dah abis. Jadi Texas Chicken set ini Bella makan keesokkan harinya. Gigih cium bau dulu. Nak kurus tak? Terpaksalah yer.

Sarapan Pagi

⤁ Honey ButterBiscuit Texas Chicken  -250  kalori

Makan Tengah Hari

⤁ Ayam Goreng 151gram - 488 kalori
Choclate Cheese Cake 40gram - 144kalori
Coleslaw Texas Chicken 50gram - 86kalori

Makan Malam



⤕ Spicy Chicken Wing 1 piece - 140kalori
⤕ Bebola Ayam (steamboat) 34g - 97kalori
⤕ Wantan 1cucuk - 55kalori

Snacks

⤁ Kakor Choklad Biscuits With Chocolaty Filling 1 piece 41gram - 67 kalori


Ambil hati puny pasal kan, dia belanja pula Bella Steamboat. Sebenarnya, satu hari kalori ideal Bella untuk kurus hanyalah 1200kalori sahaja. Hari ini gagal!! Dah lebih -128 kalori. Takpelah rezeki jangan ditolak. Kalau dulu, satu set macam ni, makan tengah hari saja kan? Sekarang makan sampai ke malam. Janji air liur tak menjejes oklah. 😋 Air Masak jangan lupa! 1000ml . SENAMAN Bella hari ini adalah senaman ringan yang fokuskan perut. Paling tak boleh blah, senam sampai sakit belakang. Adeh!! 

Korang pun semoga berjaya ok. 😍

Berat Terkini daripada 68kg sekarang dah 66kg 💃🏻

3 comments:

  1. Wow...gigih ni...akak pun tengah diet..lagi 5 kg je lagi..pas tu bleh tarik nafas dah..all the best bella

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.

Kelab blogger Ben ashaari

Kelab blogger Ben ashaari