AKU BUKAN SEKADAR MENULIS

Thursday

zirconia, swarovski, diamond

Bella telah dijemput untuk menghadiri majlis menandatangani perjanjian diantara HWL Jewellery Trading Sdn Bhd dan Swarovski Gemstones, sebuah syarikat antrabangsa yang amat terkenal diseluruh dunia dalam  menghasilkan batu -batu permata yang berkualiti paling tinggi. HWL pula ditubuhkan pada tahun 1985 dengan menggunakan nama syarikat Hup Weng Jewellery Trading Company dengang menggunakan jenama CAP88 (Cap Lapan Lapan). Sudah pasti kualiti nya amat diyakini dan terbaik kan? Bella pun dah tengok sendiri SWAROVSKI didepan mata Bella.KILAUAN MEMUKAU dari SWAROVSKI ZIRCONIA. Memang bling - bling biji mata.



Menurut Mr Low Soon Tian, director HWL Jewellery Trading Sdn Bhd, syarikatnya amat mementingkan kualiti dan aktiviti utama syarikat mereka adalah membeli, mereka bentuk, menghasilkan, mengeluarkan dan mengedarkan emas dan perak daripada bahan - bahan yang mentah kepada perhiasan yang mengagumkan.C88 mempunyai 600 pelanggan (kedai emas) di seluruh Malaysia. Hebatnya.Ia juga berkata, Proses dan kualiti pembuatan sangat dititik beratkan dalam penghasilannya setiap barang kemas milik syarikatnya dan ia tidak mustahil kerana pembuatan dan penghasilan dilakukan sendiri.



Apa yang menyebabkan HWL Jewellery Trading Sdn Bhd bergabung dengan Swarovski adalah untuk lebih maju dan jaya. Ia adalah satu gabungan yang menglengkapkan satu sama lain. Gabungan ini akan memantapkan lagi penghasillan barang kemas dan menjadikan ia lebih sempurna. Kesempurnaan ini dapat diperolehi dengann menggabungkan teknik pembuatan barang kemas dari C88 Premier, dengan batu permata kualiti tertinggi dari swarovski, dengan harga jualan yang munasabah. Ia akan membolehkan C88 untuk menghasilkan batu - batu permata Swarovski dengan pelbagai bentuk dan warna pilihan secara innovative. Jadi, gabungan ini dilihan dapat menghasilkan lebih banyak ciptaan baru dari masa ke semasa.



Korang tengoklah batu batu permata SWAROVSKI yang telah siap ditempa. Gile cantik memukau. Inilah contoh - contoh KILAUAN MEMUKAU dari SWAROVSKI. Menangis tengok. Bagi memastikan kualiti batu permata ini terjamin, Satu standard kualiti dalam menukang batu permata ini telah ditetapkan oleh C88 Premier.


Korang tidak akan jumpa batu permata  yang sama seperti yang ditukang oleh HWL Jewellery terutama yang jenis premium.Kesemua barang kemas ini ditempa dengan sangat teliti dengan menggunakan cara yang agak rumit dan memakan masa yang lama. 


Kualiti barangan kemas dari C88 Premier ini, bukan sahaja dititik beratkan dari segi tukangan batu permatanya, pemegang batu permata itu juga amat dititik beratkan kualiti dan penghasilannya. Ia ditempa dengan amat berhati -hati agar permukaannya licin dan sentiasa berkilat. Standard kualiti dari dan teknik pasang batu berperingkat Berlian asli (C88 premier ) inilah yang membezakan dengan teknik pasang batu permata yang biasa.




Korang tidak tergoda ke bila tengok batu permata swarovski yang bertaburan berkilau ini? Amat bersesuaian dengan mereka punya tagline " Eternal Sparkles Product of highest quality can be made available ". Korang rasa macam tidak puas cuci mata di sini? Bolehlah korang ke:-




Jom kita sinarkan mata orang sekeliling kita dan cemburukan mereka dengan KILAUAN MEMUKAU dari SWAROVSKI ZIRCONIA.

Tuesday

tip muka licin, tip bebas jerawat

Seronok betul kalau ada muka yang bersih dan licin kan? Tapi, jerawat sering menganggu. Bella rasa, semua orang pernah mengalami masalah jerawat kan? Bella pun Pernah. Sekarang pun masih ada jerawat menempek dimuka. Alhamdullilah tumbuh berlambak di bawah muka. Pakai tudung tidak nampaklah. Tapi, rasa pelik jugalah. Jerawat ini apa? Tidak boleh hilang terus Ke?

Jerawat (acne vulgaris, acne) adalah gangguan pada kulit yang terjadi ketika minyak dan sel kulit mati menyumbat pori-pori. Jerawat merupakan permasalahan yang paling umum pada kulit, yang dicirikan dengan hadirnya komedo, kulit kemerahan karena iritasi, noda hitam, atau bintik merah membengkak hingga bernanah. Ramai yang kata BERJERAWAT TANDA RESDUNG.Betul ke? Biar Bella Google lepas itu nanti Bella ceritakan disini. Betul ke Jerawat adalah Tanda kita menghidapi penyakit RESDUNG.

RESDUNG
punca penyaki resdung, ubat penyakit resdung

Korang tahu ke Resdung itu apa?  Resdung ialah radang pada rongga-rongga sinus di dalam tulang muka yang bersambung dengan hidung. Biasanya lendir dihasilkan oleh rongga-rongga ini pada setiap masa dan akan mengalir kedalam hidung . Jika saluran sinus ini tersumbat, lendir tersebut akan terkumpul dan akan menjadi pekat seterusnya akan menyebabkan membiakkan kuman bakteria dan jika dibiarkan berterusan tanpa sebarang rawatan resdung akan menyebabkan kesihatan anda mula terjejas.

TANDA - TANDA RESDUNG

PENGHAPUS JERAWAT, PENGHILANG JERAWAT

Ini bahagian paling penting. Betul ke Jerawat Tanda - tanda kita menghadapi Resdung. Kalau betul, Selain mencari produk rawatan untuk mencantikkan kulit muka, kita kena turut mencari penawar Resdung. Diantara tanda - tandanya :-

  • Sering mengalami hidung tersumbat.
  • Mempunyai lendir dari hidung dan tekak
  • Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
  • Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
  • Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
  • Gejala alahan hidung seperti kerap bersin terutamanya pada waktu pagi, gatal hidung
  • Mengalami jerawat di muka dan badan
  • Nafas berbau
  • Kulit kepala berkelumumur, gatal dan rambut gugur
  • Sering berasa sakit kepala, pening dan migrain
Alamak.Memang betul lah muka berjerawat ini tanda Resdung. Maknanya korang kena ubati Resdung korang dulu untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan baru kita perlu cari produk kecantikkan muka pula. Kita kena bersihkan dalaman dulu, baru kita mantapkan bahagian luarannya. Giteww.. Apa cara untuk ubati penyakit Resdung ini ya?

PETUA MERAWAT RESDUNG SECARA TRADISIONAL

rawatan resdung secaa tradisional

Bella kongsikan Petua orang dulu -dulu dalam merawat resdung secara tradisional iaitu menggunakan bahan semulajadi.  Ramai yang lebih suka merawat secara semulajadi kerana kurang mempercayai teknologi moden. Banyak sebenarnya jika korang search dan baca atau dengar sendiri dari mulut ke mulut. Tapi Bella ambil 2 petua saja yang Bella rasa agak tertarik.

Petua menggunakan Lidah Buaya

Mungkin sepanjang ini kita hanya tahu khasiat lidah buaya untuk merawat rambut. Namun faktanya, lidah buaya boleh dipakai untuk mengubati resdung sebab mengandungi sifat antiseptik. Cara pakainya adalah dengan menitiskan lendir atau gel lidah buaya pada hidung. Agar lebih berkesan, minumlah rebusan lidah buaya secara teratur.

Petua menggunakan Limau Nipis dan Daun Pandan




Petua hilangkan resdung tradisional yang kedua, ialah memakai campuran limau nipis dan daun pandan. Caranya:-
  1.  Siapkan 8 buah limau nipis dan 10 helai daun pandan.
  2. Hiris halus-halus daun pandan.
  3. Peras buah limau hingga menghasilkan air limau yang banyak, saring air untuk memisahkan bijinya.
  4. Campurkan air perasan limau denga daun pandan.
  5. Ramas daun pandan beberapa minit sehingga air berubah menjadi kehijauan.
  6. Tapiskan sampai tertinggal air saja.
  7. Basuh atau cuci muka terlebih dahulu.
  8. Basuhkan air tadi ke wajah Anda, elakkan terkena mata atau bibir.
  9. Tunggu wajah kering lalu sapukan lagi.
  10. Lakukan setiap 3 jam untuk hasil yang lebih baik.
  11. Selepas berakhir, cuci wajah Anda dengan air biasa.
Cara yang kedua ini, dikatakan tidak sesuai untuk kanak - kanak kerana akan memberikan rasa yang amat pedih. Jadi, Rawatan tradisional juga ada baik dan buruknya.

Macam Bella, Bella menghadapi beberapa masalah dan pertanyaan dalam kepala. Mana nak cari alovera ditengah bandar meropolitan ini? Berkesan ke? Bila nak buat dan bancuh semua bahan - bahan ini? Hendak merujuk dan bertanya kepada siapa? Takut cara Bella salah. Selamat ke? Confirm baik ke? Apa kesan sampingan? Jadi lebih baik Bella mencari perawatan resdung secara moden tetapi menggunakan bahan - bahan semulajadi.

tok aki, herba tok aki


MUDAH MERAWAT RESDUNG DENGAN HERBA TOK AKI

Ramai yang cadangkan Bella mencuba dan menggunakan Herba Tok Aki. Macam Bella ini, sangat sibuk dengan tugas harian dan langsung tiada masa hendak fikir cara untuk merawat resdung yang menyebabkan jerawat ini. Jadi Bella diperkenalkan dengan Herba Tok Aki. Ia juga diadun daripada bahan semulajadi. Herba Tok Aki juga mempunyai beberapa rangkaian produk khas untuk merawat penyakit  redung iaitu :-
  • Herba Resdung Tok Aki 
  • Jus Herba Tok Aki
  • Sabun Herba Tok Aki
  • Kapsul Rahsia Rimba

HERBA RESDUNG TOK AKI

perawatan resdung

Herba resdung Tok Aki adalah penawar resdung tradisional terbaik kerana ia diperbuat daripada 100% ramuan kayu terpilih tanpa bahan kimia. Cara penggunaannya sangat lah mudah. 
  1. Ambil sedikit serbuk Herba Resdung Tok Aki menggunakan jari kelingking.
  2. Baca selawat.
  3. Letakkan pada bahagian dalam tulang hidung disebelah kiri dan kanan.
  4. Duduk dan tundukkan kepala selama 10-20 min sehingga lendir keluar.
  5. Urutkan hidung dari atas ke bawah sehingga lendir keluar.
  6. Biarkan lendir keluar sehingga hidung rasa kosong dan selesa.
  7. Bersihkan dan lap hidung.
Korang hanya pakai sedikit pada rongga hidung. Malah ia akan bertindak pantas seawal 5 minit dengan mencairkan lendir-lendir punca alahan sekaligus mencuci kotoran dan kuman yang tersekat dalam rongga hidung. Ianya mempunyai pengesahan KKM mahupun penggunaan bahan yang halal. 

Herba Resdung Tok Aki adalah kategori persediaan herba. Kandungan 100% herba kayu terpilih & tiada kesan sampingan. Produk yang perlu berdaftar dengan KKM adalah kategori ubat (MAL) dan kosmetik (NOT). Persediaan herba adalah seperti kita buat herba sendiri seperti mencari akar kayu dan rebus untuk hasilkan produk semulajadi.

Pada mulanya, Bella takut sangat hendak cuba. Takut keluar ulat. Tapi, bila Bella calitkan sedikit didalam hidung, terasa tindak balas. Tetapi tiada lendir yang keluar. Mungkin Resdung Bella tidak kuat atau Bella kena tengok sekali lagi. Sebab kena cuba sehingga 7 hari. 

JUS HERBA TOK AKI


ada resdung, merawat resdung

Jus Herba Tok Aki Diperkaya dengan khasiat semulajadi buah-buahan terpilih seperti jus buah delima dan ekstrak acai beri, Jus Herba Tok Aki juga sesuai untuk semua peringkat umur. Rasa yang lazat dan sesuai untuk seisi keluarga.Ia penuh dengan khasiat semulajadi dari ramuan berkualiti. Ia juga selamat dan tiada meniggalkan kesan sampingan. Kebaikannya adalah seperti Meningkatkan imunisasi dan daya tahan tubuh dan juga Membantu mencegah alahan resdung daripada dalaman. Penting untuk kanak-kanak membesar dengan sihat. Kesan seawal satu minggu  dan juga amat sesuai untuk kanak - kanak. Cara makan : 10ml pagi dan malam setiap hari 



SABUN HERBA TOK AKI


herba resdung, herba tok aki, tanda-tanda resdung

Sabun Herba Tok Aki ia adalan pencuci wayah yang penuh dengan khasiat daripada susu beras, madu dan kayu manis, Sabun Herba Tok Aki membantu membersihkan kulit secara lembut dan efektif. Khasiatnya banyak dalam Membantu mengurangkan resdung, Mencerahkan kulit dan juga Mengurangkan jerawat dan parut jerawat . Tidak cukup dengan itu ia juga mengurangkan jeragat dan Mengatasi masalah kulit. Menghilangkan kotoran diwajah dan badan dan juga Mencegah jangkitan kuman dan kulat.
RAHSIA RIMBA KAPSUL RESDUNG



Kapsul Rahsia Rimba dengan ekstrak herba tradisional dan ramuan terpilih, Kapsul Resdung Rahsia Rimba mampu mengurangkan maslaah resdung secara efektif dan mencegah gejala resdung secara dalaman. Mudah dibawa dan sesuai untuk seisi keluarga. Khasiatnya pula, Mengurangkan masalah resdung secara efektif , Mencegah masalah resdung daripada dalam ,Mengurangkan alahan ,Tiada kesan sampingan dan selamat digunakan ,Kesan seawal 3 hari penggunaan dan Membaikpulih sel kulit dan mengecutkan jerawat
Maklumat lanjut, korang silalah rajin- rajin ke :

Hotline : 019-3473083

PROMOSI & CABUTAN BERTUAH!!!!!!!!!!

Eh2x.. Sebelum Bella terlupa.Ada berita baik untuk korang yang masih mencari jalan penyelesaian dalam merawat penyakit resdung. Jangan biarkan ianya melarat dan memudaratkan tau. Herba Tok Aki memberi korang DISKAUN sehingga 20% beserta FREEGIFT  untuk pembelian produk Herba Resdung Tok Aki penawar resdung tradisional terbaik dipasaran. Mudah je nak dapat hadiah Taip “BR TOK AKI” whatsapp ke 019-347308.

Ada lagi berita baik ni untuk korang. Dengan pembelian RM100.00 dan ke atas ke atas mana-mana produk Tok Aki, akan berpeluang menyertai Cabutan Bertuah 1gram Gold Bar (3 pemenang akan dipilih daripada jumlah penyertaan). Tarikh tutup penyertaan adalah 31 Januari 2017.

APA KATA MEREKA YANG BERPUAS HATI DENGAN HERBA TOK AKI

HERBA TOK AKI






Selamat Mencuba..

Sunday

malaysia, travel in malaysia

Korang teringin tak hendak travel backpack? Menjelajah ke tempat baru. Tidak semestinya ke luar negara saja tau, dalam negara kita sendiri pun ada banyak tempat untuk kita jelajah dan lawati. Korang bukan sahaja menjelajah dan berseronok, tetapi dalam masa yang sama, ia dapat menanamkan rasa cintakan negara kita, Malaysia. Apa kata korang rancang untuk berjalan menerokai dan menjelajah ke seluruh negeri dalam Malaysia. Ia mungkin akan mengambil masa dalam 2 hingga 3 minggu sehingga penjelajahan kita selesai atau mungkin sebulan dua.Tapi, percayalah ia amat berbaloi dan tidak seteruk yang korang sangkakan. Bella faham, mesti masalah utama adalah bajet dan masa kan? Soal bajet dan kos pula korang tak perlu risau, kita kan ada Traveloka. Jom kita Cuti-cuti Semenanjung Malaysia bersama Traveloka. Ya, betul.Adanya Traveloka korang boleh menempah penginapan korang daripada hotel bajet sehinggalah kepada hotel mewah secara online. Begitu juga dengan pengangkutan terutama yang memerlukan korang menempah tiket penerbangan. Dari satu tempat ke tempat yang lain korang juga boleh menempah melalui Traveloka. Tidak kiralah sama ada penginapan ke flight ke, dua-dua ni Traveloka selalu tawarkan promo tiket murah. Jadi, Bella amat cadangkan korang selalu-selalu lah melawat website Traveloka.

Jom Ke Utara Semenanjung Malaysia


tempat menarik langkawi

LANGKAWI

Sekarang jom kita bersama - sama merancang perjalanan Jelajah Malaysia. Apa kata Bella cadangkan kita bermula dari Langkawi. Siapa belum pergi ke Langkawi? Ruginya korang. Di Langkawi, ada pelbagai jenis tempat yang menarik untuk dikunjungi, jadi 3 hari 2 malam adalah tempoh masa yang sesuai. Tempoh masa yang membuatkan korang tidak akan tertingal satu pun tempat menarik di Langkawi. Antaranya, Pulau Payar, island hoping ke beberapa pulau, Geo Forest, cable car, telaga tujuh dan banyak lagi. 

resepi laksa enak perlis

PERLIS

Habis je jelajah Langkawi, korang boleh naik feri turun ke Kuala Perlis. korang boleh cuba makanan yang terkenal di Perlis iaitu laksa. Sampai Perlis, tidak akan hendak balik terus kan? Kita tinggallah di Kuala Perlis semalam. Merasai suasana malam di Kuala Perlis. Korang hendak yang bajet ke atau yang mewah? Jangan pening - pening. Kita Search je di laman web rasmi Traveloka. Apa pula tempat menarik di Perlis? Di Perlis ni, kita boleh melawat Gua Kelam


Gua Kelam sangat terkenal kerana, kita bukan sahaja akan  ni sebab ada jalan-jalan ke dalam gua dan ada air terjun untuk bermandi manda. Korang juga boleh berkunjung ke Padang Besar, which is sempadan Thailand kalau nak jamu mata tengok barang-barang rumah atau pakaian yang murah. Memandangkan Perlis ke Kedah ni hanya bersebelahan, korang boleh terus ke Alor Setar, ibu negeri Kedah. 



KEDAH

Sampai di Kedah, Tidakkan nak terus balik kan. Apa kata kita bermalam dulu di Hotel - hotel yang terkenal di Kedah ini. Hotel yang mahal atau murah semuanya ada. Macam biasa kita booking saja melalui online. Jimat masa, penempahan juga terjamin. Bolehlah kita menerokai tempat menarik di Kedah. Antaranya sight viewing menara Alor Setar, hiking Gunung Keriang, cycling dan bermalam di Gunung Jerai



Gunung jerai ini akan memberikan kita pemandangan dari atas yang amat memukau. Suasana malam yang sejuk dan kesegaran udaranya. Dari atas Gunung jerai ini, kita akan dapat melihat suasana sebelum ditutupi kabus, dan juga cahaya neon dari penempatan dibawah. Bagi Bella amat berbaloi.

PULAU PINANG (PENANG)

Turun sahaja dari Gunung Jerai, Jom kita penuhkan perut kita dengan makanan popular yang terdapat di Pulau Pinang. Kita terus menuju ke Pulau Mutiara. Di Penang pula, kita bolehlah menginap di Batu Feringgi yang famous dengan pasar malam dan pantainya. Jadi, korang boleh cari tempat menginap di laman sesawang Traveloka. Keesokan harinya, kita bangun pagi - pagi untuk merasai pengalaman menaiki cable car di Bukit Bendara. Disamping itu, kita juga dapat melawat historical place Fort Cornwallis, menikmati Nasi Kandar Penang di Jalan Masjid Kapitan dan pelbagai lagi.


nasi kandar penang paling sedap

Waaahhh!! kita sudah pun melengkapi pengembaraan kita ke seluruh tempat menarik di utara semenanjung yang terkenal dengan keramahan penduduk tempatan dan tidak dapat disangkal lagi dengan celoteh loghat yg mencuit hati.

Ke Pantai Timur ke kite…

tempat menarik di kelantan

KELANTAN

Penang dan Kelantan terletak hanya bersebelahan. Jadi, Jom kita menaiki bas yang hanya mengambil masa 3 jam perjalanan, kita dah boleh merasai dan memahami loghat orang pantai timur pula. Di Kelantan, antara tempat yang boleh korang kunjungi adalah menjamu mata shopping pakaian murah di Rantau Panjang, Wakaf Che Yeh dan Pasar Siti Khadijah, menikmati pantai dan lautan luas seperti Pantai Cahaya Bulan dan Pantai Irama antara yang popular. Selain itu, mesti korang tidak tahu yang Kelantan mempunyai banyak tarikan air terjun semula jadinya seperti Jeram Linang, Air Terjun Jelawang dan banyak lagi. Kalau bab penginapan di Kelantan, dari resort hingga lah ke hotel bajet semua korang boleh cari sendiri di website Traveloka


TERENGGANU


Negeri yang paling Bella suka! Terengganu. Bella dah pergi kesemua pulau di Terengganu. Terbaik. Jadi, kita mesti ke Terengganu. Sayang sangat kalau korang tidak sampai ke Terenganu. Teruslah kita menaiki bas ke Terengganu. Korang nak makan keropok lekor yang betul-betul kaw? Di Terengganu di tepi-tepi jalan je korang boleh dapat. Bukan sahaja di Kelantan, malahan Terengganu juga famous dengan seni batiknya. Jadi korang boleh plan untuk mengunjungi muzium kraftangan dan batik di negeri-negeri pantai timur ni. Kalau ke Terengganu, tak lengkap kalau tak naik bot ke pulau-pulau yang sungguh cantik dan breathtaking ini seperti Pulau Perhentian dan Pulau Redang. Pulau yang terkenal macam ni, mestilah tempat penginapannya mahal kan. Tapi kalau korang book dengan Traveloka, korang boleh dapatkan harga promosi. Jadi, dapatlah korang stay di hotel-hotel atau resort di pulau-pulau famous ni. Untung sangat kan??

PAHANG 


ikan patin paling sedap

Bila sudah puas dan penat mandi laut di pantai, eloklah kita bergerak dan mengambil bas ke Pahang. Bella sarankan kita mencuba ikan patin masak lemak tempoyak di Sungai Temerloh. Kenyang perut suka hati, kita cari penginapan sambil lepak dan ambil angin malam di Teluk Cempedak. Jika masih larat dan mampu untuk meneroka, Keesokan harinya bolehlah kita mengembara masuk ke Taman Negara Endau Rompin. Setelah penat berjalan dari hujung utara ke pantai timur, dapatlah korang betul-betul berehat dan bermalam di dalam hutan Taman Negara ni. Banyak aktiviti-aktiviti alam semulajadi yang boleh korang cuba di sini. Jauh dalam hutan sana ada ke tempat penginapan? Mana hendak mandi dan lelapkan mata kan? Jangan risau, Traveloka kan ada. Search dan book je hotel di website ni secara online. Best kan, semua benda jadi mudah. Rugi la kalau korang masih takde idea nak melancong. 

Come on, let’s explore new places. I’m so sure kita akan discover pelbagai benda menarik lepas ni ;)

Monday

Pening atau tidak ada idea hendak menyambut atau meraikan hari jadi kawan korang, majlis makan malam pejabat ataupun mahu mengadakan majlis yang privacy? Private party all night long?? Tapi tanpa alkohol lah yer. Mahu harga yang boleh tahan? Sedap? Bella ada tempatnya!! Seriuosly Terbaik. SCRUMMY Restaurant & Cafe - Cafe yang Sempurna.

SCRUMMY Restaurant & Cafe - Cafe yang EXCLUSIVE

Kenapa Bella kata Cafe ini Sempurna?? Bila tengok dari luar, terasa macam tidak mampu nak bayar ini. Seram hendak melangkah masuk. Mana tidaknya. Cantik sangat. Kemasan luar bagaikan Cafe House ternama. Comel juga. Exclusive gambaran paling sesuai.

cafe sedap, cafe murah

scrummy restaurant & cafe

restaurant terbaik, scrummy cafe

Cafe ini sangat luas sehingga boleh memuatkan 200 orang dalam sesuatu masa. Korang rasa bahagian luar Cafe dah cantik kan?? Tunggu dulu sehingga korang tengok bahagian dalamnya.

cafe di kuala lumpur

scrummy cafe & restoran

Bahagian luar dan dalam memang sama cantik, kemas dan selesa. Jika korang menjemput kawan - kawan yang kebanyakkannya merokok, bolehlah memilih untuk makan di bahagian luar.Bella tunjukkan kawasan dan suasana didalam Cafe ini kerana bagi Bella, pemilihan cafe amat penting bagi menjamin keselesaan dan privasi majlis kita. Ruang cafe dan restaurant yang luas ini membolehkan korang untuk mengadakan  sebarang majlis seperti :- 

  • Majlis perkahwinan Private
  • Sambutan Hari Jadi 
  • Majlis Makan Malam
  • Majlis Corporate
  • Hi-tea Buffet
  • Sambutan Ulang Tahun Syarikat
  • Cocktail Party
  • Product Launching
Berbagai majlis lagi korang boleh adakan ditempat yang mewah dan exclusive ini mengikut bajet dan tujuan majlis itu diadakan. Majlis pertunangan dan sambutan ulang tahun perkahwinan pun boleh. Boleh dikatakan, berbagai majlis dapat dijalankan disini.

Pencuci Mulut yang Tersedap Di Scrummy Cafe

Korang hendak buat kejutan hari jadi, macam Bella, selalunya mesti bingung hendak beli kek dimana. Lagi - lagi hendak buat kejutan hari jadi untuk suami!. Macam suami Bella. Masa terluang Bella semua dengan Suben. Dia susah sangat - sangat izinkan Bella keluar seorang walaupun sekejap. Mesti dia hendak ikut atau hantar. Bella memang bingung soal kek untuk buat kejutan hari jadi buat suben. Tapi, bila korang menyambut hari jadi atau mahu membuat kejutan, di SCRUMMY Restaurant & Cafe kek bukan masalah lagi. Sebab disini turut menjual berbagai jenis kek yang cantik yang amat dan paling penting. Sedap. Sedap yang betul - betul sedap. 


Red Velvet Cake ini adalah perasa yang menjadi kegemaran suben Bella. Tips bagi yang hendak maintain macam suben Bella, dia memang jauhkan diri dari makan coklat. Dia tidak berapa gemar perisa coklat. Bila ada kek berperisa Red Velvet ini,memang kenalah dengan tekak dia. 


Kek ini pula adalah berperisa orange. Bella hendak bagitahu korang yang kek orange ini ada promosi 50%. Fuhh jimat banyak tu.

pencuci mulut sedap

scrummy cafe


Banyak pencuci mulut yang lazat dan enak turut tersedia. Terpulang pada korang, perut mampu masuk atau tidak. Diantara banyak kek dan pencuci mulut yang sedap ini, Bella amat mengemari Kek  bluberry chesse. Makan tidak boleh hendak berhenti. Sedap dan amat menepati selera Bella. Sedap sampai tidak sempat ambil gambar. Semua dah selamat masuk perut.

Menu Terbaik Di SCRUMMY Restaurant & Cafe




Ini adalah menu pilihan Bella. Selain sedap, menu - menu ini juga adalah menu yang ditawarkan dengan harga yang berbaloi bermula dari January dan Febuari 2017. Selain daripada menu diatas, Scrummy Restaurant dan Cafe turut menawarkan promosi istimewa sempena Hari Tahun Baru. Jadi, boleh menyambut makan malam besar disini juga. Set Tahun Baru ini Bella muatkan dalam video. Korang klik dan tengok ok.

Kemudahan Di SCRUMMY Restaurant & Cafe

Pakej tempahan lokasi bukan saja meliputi makanan/minuman, ia didatangkan bersama pakej seperti berikut:-



  • Pentas 
  • Pencahayaan
  • Muzik
  • Door Gift
  • Susun atur meja
  • Hiasan Buffet
Turut melengkapi Cafe ini dengan adanya Wifi dan Surau. Parking diseberang jalan dan ia hanyalah percuma. Maklumat korang rujuk keterangan yang Bella dan tulis lengkap dibawah. Sebelum itu Bella belanja sikit video Bella semasa melawat Scrummy Restaurant & Cafe ini. :-



Scrummy Restaurant & Cafe
No.2, Jalan Suppiah Pillay
3rd Mile Off Jalan Ipoh,
51200 Kuala Lumpur

Waktu Operasi
Isnin -Sabtu (8.00 am - 10.00 pm)
Ahad *Ditutup untuk function*

Laman Web

Facebook

Instagram

Untuk tempahan, hubungi
03-40505991

Harga Bermula dari Rm5.00 sehingga Rm40.00

Selamat menjamu selera.


Thursday

Bella telah dijemput untuk merungkai dan menilai mengikut pendapat Bella mengenai keseraman Filem Dorm Melati. Filem ini adalah keluaran dan terbitan Metrowealth. Jadi, Pembukaan bagi tahun 2017 ini. MIG mengeluarkan satu filem seram yang telah difilemkan dan dilakonankan kembali berdasarkan kisah benar. Kisah benar.... Fuhh!! Patutlah seram! Filem Seram Dorm Melati ini adalah terhasil berdasarkan kisah benar yang terjadi di sebuah pusat pengajiaan tinggi di sebuah negeri. 


Filem ini dibintangi oleh bakat baru dan muda iaitu Aedy Ashraf, Ardell Ardyana, Julia Marin, Adam Shahz, Syaa Nasir, Aizat Hassan dan ramai lagi. Pemilihan barisan pelakon ini dilihat dari segi kemampuaan dan bakat yang ada. Bagi Bella pula, Bella benci watak Aedy Ashraf sebagai Adam yang sangat poyo, bongkak dan berani tidak tentu pasal. Poyo sangat-sangat. Kalau Bella jadi kawan dia, Memang Bella terajang celah peha dia tu. Dia punya misi, kawan- kawan pula yang kena tanggung. Watak Carol pula Oleh Syaa Nasir mengundang rasa kasihan yang teramat sangat. Rasa macam nak peluk je dia masa dia menangis ketakutan. Sian betul tengok.



Berbalik kepada kisah pengembaraan 5 sahabat ini yang kononnya pergi ke Summer Camp. Bella rasa Summer Camp paling hampeh dan mengundang bencana. Sepatutnya kalau dah tahu tempat itu ada sesuatu, jangan pergi. Mak Bella kata, benda macam itu jangan dicabar. Adam yang sengal itu, Mencadangkan ke Dorm Melati kerana perasaan dia yang ingin tahu mengenai Melati, bila dia mendengar dan dapat tahu mengenai Melati dari orang yang pernah diganggu bila datang Dorm Melati, dan juga melalui sumber dari internet. 





Pada mulanya dorang menentang. Perempuan semua takutlah nak pergi Summer Camp ke Dorm Melati. Sepatutnya, kawan - kawannya yang lain, menentang abis - abislah atau jangan pergi. Ia tidak, pergi juga. Fikir logik la, aktiviti apa yang boleh dibuat di kawasan atas bukit. Disini Filem ini agak nampak kekurangan. Sepatutnya ubahlah, ada assingment pensyarah bagi ke, Ada kawan kampung yang menetap dekat situ cadangkan ke, ini sebab summer camp? Kelakar. Eh2x pepandai saja ko ini Bella. Mungkin bagi orang lain sangat logik. Bella dulu cuti sekolah duduk kat rumah saja. Tidak pernah pun pergi Summer Camp. Mungkin pendapat Bella salah. Ini hanyalah pandangan. 



Pendekkan cerita dorang pun pergilah menuju ke Dorm Melati. Bermula dari sini, kebenciaan Bella kepada Adam pun timbul. Bila dorang sampai sahaja di Dorm Melati ini, apa lagi kena kacaulah dengan penampakkan Melati. Macammana Melati muncul, elemen seram dan nyeri itu kat mana, Bella tidak mahu cerita. Korang pernahlah tengok. Kalau Bella cerita. Tidak terkejutlah korang nanti. 


Apa yang Bella nak kongsikan disini, perasaan Bella selepas menonton cerita ini adalah sangat tidakpuas  hati. Banyak yang menjadi tanda tanya. Pada pendapat Bella, perlu banyakkan lagi "flashback" mengenai keluarga MELATI. Sekarang ini, cerita ini seperti tergantung. Mungkin ada sambungan kot. Takpelah. Korang pergi tengok cepat - cepat lepas itu, bagaitahu Bella pula apa yang korang rasa. Apapun terbaikkk!!! 

Rating Bella untuk keseraman cerita, 4bintang!! ⭐️⭐️⭐️⭐️


Selamat menonton.