Saturday

Apartment Corus Paradise Resort Review - Port Dickson

Hai korang... Ari ini Bella nak kongsikan Penginapan Bella di Apartment yang pada mulanya Bella sangkakan kami bakal tidur di Hotel. Puji sangat - sangat Marketing dorang yang hebat. Menyamakan nama Hotel dan Apartment menggunakan satu nama. Bella pun teruja sangat bila mahu menginap disini kerana Bella dah fikir dah keseronokkan menginap di Hotel 3star. At least Hotel. Memang puas hati la kan. Sekali hanyalah apartment. Spoil !! musnah !! punah harapan. Jom tengok Apartment Corus Paradise Resort Review - Port Dickson

Apartment Corus Paradise Resort lokasi terbaik sebab terletak ditepi pantai dan juga pasar malam.Kira dekat juga la. Dihadapan hotel dan pintu masuk penuh orang promosi kan apartment ini.Pelik betul. Maknanya kalau korang tidak ada tempat tidur malam tu, korang boleh la cecuba datang apartment ni cari tempat tidur. Korang cuba pastikan blok mana apartment korang tu, lepas tu parking lah depan tu. Parking berlapis - lapis. Sewa apartment kan, bukan hotel. 

Apartment yang Bella sewa bawah sekali dan dia diuruskan oleh budak office Bella. Jadi, Bella tidak berapa pasti disewakan dengan siapa dan berapa bayarannya cuma kalau tidak silap satu rumah ini rm500. Mahal kan?? !! Macam Bella kami berdua je, sebenarnya tidak perlu pun satu rumah. Bilik hotel pun dah cukup. Bilik apartment kami bawah sekali, jadi kami kena turun melalui lift yang buruk dan kotor. Ngeri betul apartment ni. Di kawasan lift tu la. Apartment ini juga sebahagian dihuni oleh penghuni tetap. Lift ni boleh tak tuun sampai kebawah. Setingkat lagi kena turun guna tangga. Jom masuk dalam apartment.
                       Apartment Corus Paradise Resort

Buka pintu ok agak memuaskan. Sebijik design macam dekat rumah. Kebersihan juga dalam keadaan yang memuaskan. Mungkin sebab target rumah ini buat keluarga berkumpul jadi memang banyak la kerusi dan meja disediakan. Ok juga kan? Luar nampak ngeri tapi dalaman agak memuaskan.

                       Apartment Corus Paradise Resort

Dilengkapi dengan TV kecil, jarang nak jumpa saiz TV ini sekarang. Hehehe. Sofa tu korang jangan lah berangan - angan nak hempas kuat - kuat bontot korang tu yer, Sofa nya keras !! Jadi duduk slow - slow yer..

                       

Bahagian dapur juga cukup lengkap dengan peti ais dan pemanas air. Keadaan dapur sebegini sebenarnya bagi memudahkan korang sekiranya mahu mengadakan BBQ bersama keluarga. Bagi kami pula apa yang paling penting adalah pemanas air. Senang nak masak maggi. Soo yummy!!  Jom tengok laut !! Belakang rumah jeww...
     

                      Apartment Corus Paradise Resort

Betul - betul belakang rumah okey... Malam ini kami akan buat BBQ di belakang sini la.Cukup nyaman.

                      Apartment Corus Paradise Resort

Disini juga korang boleh gunakan kemudahan swimming pool hotel. Buka saja pintu pagar ini dan bergerak ke kanan. Ke arah hotel. Tepi tu je ada kolam renang. Punyalah bercita - cita pepagi esok nak jogging tepi pantai. Memang tak la.. membuta saja kerjanya. Hahaaa. 

                      
   
Malam, masa Bella BBQ tu tepi pantai nilah.. Ada kejadiaan mengusik jiwa berlaku. Bella berjalan ketepi pantai untuk menghirup udara yang amat nyaman dan segar. Betul - betul ditepi pokok kelapa tu. Tetiba Bella terdengar bunyi yang sangat klasik dan menenangkan. Seriously bunyi muzik yang amat menenangkan. Korang tau tak, dengan angin lembut menyapa wajah.. halwa telinga dihidangkan dengan muzik yang amat tenang dan mengusik jiwa. Perggghhh rasa macam dunia ini terhenti seketika. Asyik sungguh. 
 
                      
Ini bilik utama. Setiap bilik memang ada air cond. Tapi Aircond bilik ni, tak berfungsi plak. Rosak. Lepas itu panggil technician baiki barulah sejuk. Kalau tak hangin satu badan. Hehhee. Bilik utama ini memang luas. Bolehla sumbat satu kelas dalam ni. Hehhee.

                      Apartment Corus Paradise Resort

Sekarang adalah bahagian yang tak best.Bilik air. Bilik air dia kongsi dengan bilik sebelah. Maknanya ko masuk, ko kena kunci pintu sebelah sana. Kalau ko lupa kunci, nahas. Sia - sia belanja kawan or adik ko yang nak gunakan tandas juga. Lagi satu masalah kalau kawan ko kunci pintu sebelah bilik ko. Perrggghhh ko nak pergi ketuk plak bilik dia suruh buka pintu bilik air. Buatnya tengah berkemban. Aiyooo sangat menyusahkan.

Masa Bella datang tu, keadaan bilik air adalah yang paling teruk. Kotor. Berlumut. Air panas yang tak panas dan pintu bilik air baru dicat. Bau cat tu busuk menusuk kalbu. Satu rumah bau. Paling haru, Bella boleh pula terpegang pintu tu. Melekat cat kat tangan. Hampeh betul. Husih konon nak bagi cantik, tapi menyusahkan orang.

Jadi, terpulang la kat korang nak sewa sini atau tak. Kalau korang hendak sewa sini Bella rasa lebih baik korang tengok dulu baru buat pembayaran. Takut menyesal. Percutiaan sepatutnya indah. Karang sebab toilet rosak mood macam Bella. 

Salam ikhlas bercerita...Bella Idura.

Wednesday

Teknologi Canggih Diperkenalkan SAMSUNG Forum 2016

Samsung Forum 2016 telah dijalankan di Kuala Lumpur Conventience Center telah dihadiri oleh seluruh media daripada Southeast Asia dan Bella turut dijemput untuk menjadi wakil media di Forum ini. Bella sangat teruja melihat Teknologi Canggih yang Diperkenalkan SAMSUNG di Forum 2016 ini. Kecanggihan yang diperkenalkan oleh Samsung bukan hanya terhad kepada smartphone sahaja tetapi turut diaplikasikan pada peralatan rumah untuk memudahkan kerja harian dirumah. Jom Bella tunjuk pada korang semua apa yang canggih itu. Jangan ternganga ya. 

      


GEAR S2 dengan REKABENTUK Terbaru

Apa yang menarik sangat pada Bella adalah jam tangan canggih yang diberi nama GEAR S2. Sebelum ini Gear S2 telah diperkenalkan tetapi pada kali ini Samsung telah menambah dua lagi rekabentuk menawan untuk melengkapkan gaya si pemakai. Memang sty lo dan mengancam abislah kalau korang pakai. 

    samsung, Jam pintar

Smart abis kan?? Bella memang aim la nak kumpul duit beli satu. GEAR S2 ini telah diperbaharu dari segi penggunaan material samaada Gear S2 dibuat menggunakan 18K Rose Gold atau Platinum. Terbaik. Maknanya korang tidak perlu risau jam ini tidak bersesuaian dengan gaya korang. Pakai dengan apa pun korang akan nampak moden dan bergaya. Apa yang paling best lagi korang juga boleh mereka sendiri gaya GEAR S2 yang korang idamkan. Buat masa sekarang ini, Samsung telah bekerjasama dengan pereka terkemuka dari Colombo dan juga pelukis terkenal seperti Keith Haring, Jean-Michael Basquiat, Jeremyville dan Burton Morris. Jatuh cinta sudah Bella bila tengok Gear S2 ini. 

GALAXY TabPro S dengan Rekabentuk Mudah Alih Terbaik

Bella bukan saja Jatuh cinta dengan GEAR S2, kena kumpul duit lebih lagi sebab Bella dah jatuh cinta juga dengan GALAXY TabPro S !!! Rasa nak nangis. Walaupun dah ada Tab dan Notebook tapi tetap hendak yang ini juga, cantik sangat. Fungsi yang sama macam laptop dan Tab tapi rekabentuk nya yang kelihatan sangat canggih dan bergaya buatkan Bella sangat- sangat mahu memilikinya. Tengok ayat pun dah macam orang mabuk cinta. 

      Samsung, Tab terbaik

Smart, Elegent, Sleek sangat cantik !! Warna putih plak tu. Galaxy TabPro S adalah gabungan mantap dan menggunakan World - Class teknologi dan dikuasakan menggunakan Windows 10. Paling terbaik, korang akan dapat pengalaman yang sama seolah - olah menggunakan PC yang besar tapi dalam keadaan penuh gaya dan ringan. Galaxy TabPro S sangat sesuai bagi sesiapa saja dan dalam apa jua keadaan. Sama ada penggunaan dirumah, pejabat ataupun ON - THE - GO.  

Galaxy TabPro S nipis dengan ukuran 6.3mm dan berat hanya 693grm. Ia memang direka bentuk supaya mudah dibawa. Bella dan cuba dah. Keyboard dia memang sangat nipis, kalau korang tidak mahu menggunakan keyboard yang comel tu, korang hanya tinggal cabut saja dan jadikan ia sebagai Tab tapi korang boleh guna Tab ini sehebat aplikasi komputer. Teruja betul Bella nak beli.

SAMSUNG SUHD TV Mempamerkan Kualiti Gambar yang Tiada Tandingan

SUHD TV yang diperkenalkan Samsung kali ini sangat menarik dengan bentuk yang lebih moden dan gambar yang lebih Sharp !! Dengan 10-bit quantum display kita akan dapat melihat gambar yang berkualiti dan se akan - akan hidup. Apa yang paling terbaik, tidak kisah la keadaan pencahayaan bilik korang tu penerimaan gambar kepada korang tetap sangat quality dan cantik.

         

Samsung SUHD TV dilengkapi dengan HDR (min 1,000 nit) untuk membezakan diantara gambar yang gelap dan cerah. Teknologi baru Ultra Black dengan ketara dapat mengurangkan gangguan cahaya terutama gangguan silau. Pada masa yang sama dengan bantuan moth's eye kita dapat melihat lebih baik diwaktu malam. Tengok la gambar TV kat atas tu, Bella saja je tangkap dari tepi supaya korang boleh tengok reka bentuknya yang amat memukau. Sebenarnya banyak sangat lagi teknologi pada SUHD TV ini yang dipertingkatkan. Memang sangat puas hati.

Samsung's First ULTRA HD Blu-Ray Player

Melengkapkan lagi gaya kediaman korang, korang silalah gabungkan SUHD TV korang dengan Ultra HD Blu-ray Player, UBD-K8500 dimana HDR lebih baik dengan 4x resolution dan 64x lebih terperinci dalam mempamerkan dan membezakan warna.

        

Reka bentuk nya juga sangat menarik, ringan dan nipis. Bentuknya curve. Bergaya sungguh.

Samsung Front Load Washer

Samsung juga mengejutkan Bella dengan mencipta Mesin basuh yang mempunyai pintu di bahagian hadapan untuk menambah pakaian ketika pakaian sedang dicuci. Memang sangat - sangat hebat.

      

Sangat membantu. Bella selalu terfikir bila Bella basuh baju rupanya ada lagi kain yang tertinggal. Selalu merunggut, tidak ada ke mesin basuh yang boleh berhenti sekejap buka penutup depan dan tambah pakaiaan. Susah pula hendak menunggu satu pusingan basuhan kain abis lepas itu kena buat lagi satu pusingan kain. Letih tunggu. Bila ada dan terciptanya Mesin basuh ini seolah - olah permintaan Bella dipenuhi. Seronoknya !! 

Mesin basuh ini bukan setakat itu sahaja, ia dapat mencuci dengan bersih dan pantas dalam masa yang singkat. Ia juga dilengkapi dengan Smart Control untuk memudahkan kita mengawal proses basuhan baju kita. Ia boleh dihubungkan sama ada melalui Android ataupun iOS smartphone. Canggihnya!!
    

                               

Banyak sangat benda yang canggih manggih dan buat mulut Bella ternganga. Canggih betul sampai tidak terkejar dan terfikir oleh akal. Bijak betul si pencipta yer. Bagi sesiapa yang mahu mengikuti perkembangan Samsung ini, boleh la melawati :

    Facebook : Samsung Mobile Malaysia

Instagram : Samsung Mobile My 






   



Kelab blogger Ben ashaari

Kelab blogger Ben ashaari