AKU BUKAN SEKADAR MENULIS

Tuesday

Korang!! Sebenarnya Bella tak tahu nak cerita kat korang macam mana.. Sebab??? too excited!! terkejut bertambah dengan seronok sangat - sangat. Bella dapat tajaan ke KOREA!!! BERCUTI KE KOREA PERCUMA ?? Korea wei... tak terfikir dek akal betul. Sebelum ni, Bella memang banyak menyokong majlis - majlis AirAsia dengan target sebenar, bukan nak makan yer.. tapi, Bella mahu memenangi cabutan bertuah melancong ke luar negara!! Selalunya AirAsia akan bagi cabutan bertuah berupa tiket pelancongan ke luar negara atau didalam negara. Siapa yang tak nak kan?? Nama pun cabutan bertuah. Memang tak la.. pernah bertuah umur 21tahun dulu jer. Menang tempat ke2 dapat periuk. hehehe.


Bila Sarah, "keep calling me, text me" Bella fikir mungkin nak "invite" pergi "event". Sebab hari yang sama memang berlangsung satu "event fashion show" kerjasama AirAsia. Bella hari kerja memang tak dapat hadir sebab cuti memang dah tinggal takat hidung je. 

Bila dapat call saja dari Sarah ( Communications,AirAsia & AirAsia X) dan lepas itu dia kata "Beb, i want invite you as media join AirAsia trip to KOREA!! " Bella macam blur.. terus tangkap ke kepala. Korea?? betul ke Korea?? ke salah dengar? Bella terus tanya berapa hari. Bila dia cakap 6 hari 5 malam Bella terus fikirkan HB. Bella pasti dia akan izinkan Bella pergi. Dia sangat supportive. Apa yang Bella buat,nak, terfikir nak buat, teringin pasti dia akan cuba tunaikan dan izinkan. 



Sedikit mengenai AirAsia,  Bella memang pengguna setia AirAsia. Jadi, haruslah kongsikan dengan korang, kenapa perlu memilih AirAsia untuk ke KOREA.

KL ke Busan: 4x seminggu
KL ke Seoul: 2x sehari

AirAsia X merupakan syarikat penerbangan kos rendah yang pertama memperkenalkan Premium Flatbed dimana tetamu boleh mengharapkan untuk menikmati produk dan perkhidmatan premium seperti pilihan tempat duduk, keutamaan daftar masuk, keutamaan boarding, keutamaan ruang penyimpanan barang, Peruntukkan bagasi 40kg, percuma makanan, bantal dan selimut bagi pengguna premium.

AirAsia X telah dianugerahkan Syarikat Penerbangan Tambang Murah Premium Kabin Dunia dan Syarikat Penerbangan Tambang Murah Premium Seat di Skytrax Anugerah Syarikat Penerbangan Dunia Tahunan Bagi Tiga tahun berturut - turut iaitu pada tahun 2013 - 2015. Hebat kan??


Terima kasih AirAsia. Jadi sekarang Bella kena aturkan bagi jadi juga Bella terbang Ke Korea. Korang kalau dapat boleh tolak ke? Masa Bella dapat tu, Bella tak la bagi jawapan terus. Bella fikir dulu. Masa tu, 50.50 dalam kepala HB !!! Bella tahu, mesti dia akan tanya kerja macam mana? iaitu CUTI.Maklumlah.. cuti Bella memang dah sangat limited.
1. Cuti ✔️

WA Boss yang kebetulan cuti. Boss "Time tu cukup orang tak?
                                            Bella kata "cukup"
                                            Boss  "Should be no problem!"
                                            Alhamdulillah ..  walawei.. Love You Boss.

2. HB ✔️

Telefon HB. "Dear, daling dapat tajaan ke Korea dari AirAsia.Boleh pergi tak?  " 
                   HB "Berapa hari?"
                   "6 hari 5 malam" 
                   HB " Dear tinggal yer? " Cuti approve pergi la.. ".
                   Ahaks.. Alhamdullilah...

3.Mentor ✔️ ( Tanda hormat tidak akan dilupakan tunjuk ajar dia )

Telefon Ben Ashaari As a Mentor . " Abg Ben, Saya dapat call dari AirAsia." 
                                                      " Dapat pergi mana?? " Selaku blogger berpengalaman. Tahu jer.
                                                      " South Korea !! " Arggghhhhh... macam mimpi.
                                                      " Relax2x jangan gelabah " " Pergilah" 
                                                      " Thank you Abg Ben."
                                                      " Tahniah"
                                                      Ahaks ... Alhamdullilah.

Jadi, bermula lah hari - hari Bella dengan termenung sebab seram wei, terpilih diantara beribu - ribu blogger hebat. Bella memang rendah diri sangat. Rasa macam, layak ke aku ni??? Tekanan hebat lagi bila Sarah suruh pakai baju cecantik bila tangkap gambar disana. Walawei!! baru bercadang nak pakai tshirt dengan jeans sahaja.

Alhamdullilah, dipermudahkan lagi dengan kehadiran sahabat yang membantu Bella dalam memilih jacket untuk ke sana. Semua puji cantik. Terima kasih Aida Sofea. Korang pun boleh la terjah butik dia. Di Instagram +Bybellasofea    terbaik. Cantik dan up to date.

Apa yang Bella paling sedih masa trip ini, Bella sangat - sangat rasa bersalah sebab Bella tidak dapat buat live update untuk perjalanan Bella di Korea ini. Bella memang "well prepared" pasal pakaian. Tapi, langsung tidak bersedia pasal alatan elektronik ni. Bella tidak pernah rasa trip yang non - stop selama satu hari suntuk. Peralatan canggih macam mana pun, tapi tak ada bateri apa guna?? Bella langsung tidak bersedia pasal itu.

Trip ini kita kena pantas ambil gambar. Bella pula langsung tidak bawa kamera. Hanya harapkan Go Pro dan kamera dan iphone dan ipad. OMG !! Bella kena pilih sama ada hendak tangkap gambar banyak - banyak ataupun hendak buat live update. Sebab, kalau Bella buat live update lagilah cepat bateri Bella mati. Arggghhh... jadi Bella buat live update lepas balik Malaysia sahajalah. Bella buat live update setakat yang termampu sahaja disana.

Ok, setakat ini dulu Bella kongsikan perasaan Bella. Nanti Bella belanja Itinerary disana k. Daa..