AKU BUKAN SEKADAR MENULIS

Tuesday

Teruja Di Majlis Keknis

Keknis atau Hanis Zalikha.... yes Bella peminat dia. Minat sangat.Masa memula berblogging Bella memang minat Hanis Zalikha. Selalu berangan - angan nak jadi macam dia. Cantik, kurus, baik ati, peramah pastu comel lagi. Bella rasa dia sangat sempurna. Ok.. stop jap. Bella bukan nak cerita pasal Keknis sebenarnya, tapi nak cerita yang Bella dapat invitation Majlis kawen dia.. Please jangan nangis sebab jealous. hehehee... tapi cite dah lama. Tak boleh buat post ni awal2x..sebab kawan yang ajak tu x bagi buat awal2x.. Adess.. Bella plak jujur je. Ok la..


Paling Bella puji la yer.. korang tengok kadnya. Simple je. Mana ada bling2x. 2 atau 3 lapis. Senang baca dan faham. Kad kawen Bella pun berposing sakan. Sebenarnya membazir sangat spend banyak dekat kad kawen ni. Seriously korang x yah la membazir dekat kad jemputan tu. Janji ada map, no tel dan maklumat penting yang lain. Cendarahati untuk tetamu pun traditional sangat. Satu lagi yang buat Bella respect pada Keknis. Masih lagi bagi telur tau.. Bella pun x bagi telur. Bagi cawan. Hahhahaa.. Seriously Keknis memang sempoi.


Bella masuk-masuk je... x makan tau. Cari keknis dulu. Bella orang yang terakhir sampai dengan kawan Bella, Yaya Cendana. Sebenarnya dialah yang bertanggung jawab bawa Bella jumpa Keknis. Dia dapat jemputan ni, sebab telur pindang Keknis ni order yang family dia. Telur pindang family Yaya Cendana ni, popular tau. Sampai orang Singapore pun order. Jadi korang boleh la order dengan www.yayacendana.com  Masuk2x dah dapat telur pindang tu terus pandang ke pelamin. Nampak la Keknis yang cantik sesangat macam barbie doll. Cantik. Tinggi, kurus, cantik la..


Time Bella tengok ke pelamin tu, Hairul ngah bermanja2x ngan Keknis. Soooo Sweeeet!!! sweet sangat. Hairul dia tengah melentukkan kepala kat bahu Keknis sambil Keknis usap2x manja wajah suaminya tu. Fuhhh!! macam novel cinta plak. Hairul pun comel.. auww.. Bella nak snap pic bebanyak pun x lepas. Sebab banyak sangat kamera kat depan muka dorang tu. Lepas tengok dari jauh tu, Bella pergi la dekat2x dengan Yaya. Nak ambil pic dengan Keknis dan Hairul la kan.. Ada plak mamat mana ntah marah. Tak bagi kitaorang ambik gambar. Huh!!Busuk hati punya orang. Pastu sedap2x dia je g ambik selfie.. OOOO dia boleh plak. Its ok. Kami pergi la makan dulu.


Makanan memang banyak la. Banyak sangat sampai ramai yang bawa balik bungkus. Hahhaa.. Tapi ok la, kira sedekah la yer. Bella tak rasa pun yang ni. Snap pic yang ni pun sebab cantik lagi. Hehehe. Sebab Bella datang lambat sangat, jadi banyak benda yang Bella x dapat rasa. Pagi tu Bella ada function Blogger. Jadi memang pergi sini lewat la. Plus sesat lagi. Kalau awal2x leh la jumpa ramai lagi artis. Takpelah.. dapat jumpa Keknis pun dah syukur rahmat.Apa yang paling comel,tertulis kat menu sambal tempe adalah kegemaran Keknis!. Comel sangat. Sama la Keknis. Bella pun suka tempe. Sep sikit. Givemefive!!



Bella suka giler dengan cup cake ni. Sedappp sesangat. Keknis beli mana ya? Bella x makan nasi sangat pun. Ratah tempe pastu makan cup cake ni bebanyak, sambil tunggu Keknis. Tengah2x makan tu nampak la Keknis turun. Bella ngan Yaya dan standby nak g kejar Keknis. Tapi Keknis pergi jumpa kawan2x artis dulu. Ok.. tunggu je la. Sekali dia pergi ke arah rumah!! omg!! Keknis dah nak balik rehat ke? Bella dengan Yaya  cecepat2x kejar dia. Yaya la tolong jerit nama Keknis6x. Hahhahaa.


Nasib la Hairul perasan kitaorang lari2x kearah dorang.Keknis dah penat dah. Muka memang minta nak rehat. Temgok dekat2x. Salam. Huh!! hemsome nya Hairul. Hahhahaa.. gatal. Then Yaya perkenalkan diri. Pastu Keknis yang cakap, nak ambil gambar ke?? Waaaahh.. faham-faham je dia kan?


Dapat la 2 keping.. ok la tu.. dapat gak jumpa Keknis ni depan2x. Barulah kita tahu, kadang2x boleh juga la nampak sikap dorang yang sebenar.

Ok... sampai disini dulu. Bye2x.









5 comments:

  1. aaa..best nyaa bella dapat pi kenduri kahwein diorang.. yaya pon pegi..wuu..best22

    ReplyDelete
  2. Aaahahahaaa....kakkkkkk belll....aahahahaa.....lawak gilerrr...aahaah....gelak gelak baca ...ahaaha...btw...thanks a lot kak...sudi promote telur pindang perniagaan keluarga kami...hehehee....

    ReplyDelete
  3. Waaaaa seronok Bella dapat invitation dari orang popular.. Dapat gambar bersama lagi.. Mau x nanges cemburu tau Bella.. huhuhu ;-)

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.