Wednesday

Power Bank Kecemasan - Solar Charger

Power Bank amat diperlukan memandangkan 99% dari kita menggunakan smart phone. Paham2x ler.. smart phone mana tahan macam Nokia 3310. Rindu je zaman handphone batu tu. heheehe... paling kuat pun kusyuk main game ular. hahahaha. Oleh sebab itu Bella nak perkenalkan kat korang, penyelamat handphone korang dikala xda plug untuk charge handphone korang.Power Bank Kecemasan Solar Charger. Apa guna handphone 2k - 3k tapi x leh guna. X best la kan..

Solar power bank

Solar Charger namanya. Paling terbaik!! hanya perlukan tenaga solar untuk recharge.Betul.. maknanya korang x perlukan soket atau plug untuk recharge. Cuba bayangkan kalau korang travel ke negara orang, tiada sumber electric. Macam mana? ataupun korang kaki panjat bukit or gunung,atas bukit dimanakah kita nak charge handphone kita?? jadi disinilah kepentingan dan kegunaan Solar Charger ini.Korang spend duit sikit xpe, sebab barang baik... mestilah mahal kan. Berbaloi2x tau. 


Solar Charger ini juga didatangkan bersama Carabiner ni. Carabiner ini amat berguna, sebab korang boleh recharge Solar Charger ini dengan hanya menyangkutnya di bag. Senang sangat kan? Lagipun Solar Charger ini amat ringan berbanding power bank biasa. Solar Charger ni lebih kepada penggunaan diwaktu kecemasan, jadi kapasiti tenaga yang disimpan pun amat terhad la yer. Paling penting korang boleh charge dimana saja. Atas motor, letak je atas meja sambil makan atau dimana-mana sahaja yang ada cahaya! Power kan?


Magnetic Cable untuk transfer tenaga dari Solar Charger turut dibekalkan.Magnetic Cable ini akan membekalkan tenaga electric yang telah ditukarkan kepada handphone kita. Faham kan? takkan wayar pun x kenal. hahhahaa.


Apa yang paling teruja lagi?? Ada lagi... korang boleh juga guna power electrik untuk charge! fuyooo... awesome sangat kan?? Bukan setakat itu saja, ada lagi. Kalis air, tahan lasak dan senang dicuci. Ia dipasang dengan 5000 MAH lithium Polymer battery dan boleh mencapai powerful 1.2W monocrystalline solar panel. Diperbuat dari silica gel dan ABS + PC materials, and rubber paint surface process. Terdapat juga LED torch untuk kegunaan kecemasan. Tapi Bella x test lagi LED ni. Design nya pun cantik dimana semua tempat charge nya tersorok. Beratnya pula hanya 150 g. Product size : 142x75 / 13.66mm


Bella beli melalui Suzikids Collection boleh hubungi : 012 3912404



Sebabnya Suzikids Collection bagi Bella waranty selama setahun. Mungkin korang boleh dapat dengan harga yang lebih murah tetapi tidak akan sama dengan apa yang dijual di Suzikids Collection. Suzikids jual yang original. 

Tips : Korang charge dulu menggunakan tenaga electric pastu biarkan Solar Charger ni, auto recharge bila terkena cahaya matahari. Jadi Solar Charger korang akan sentiasa penuh dengan tenaga. Best kan? Apa lagi cepatla dapatkan... 

Harap membantu.








7 comments:

  1. wahhhh menarik ni nak msuk hutan...

    ReplyDelete
  2. wahhh.. mmg bestlah namanyer ni :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum kak bella...saya yaya cendana...dah follow blog akak... harap akak sudi follow back,,,,heheh... www.yayacendana.com

    ReplyDelete
  4. best ni bella.. memudahkan sgt...

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum...yaya dah follow sini...saja...buat blogwalking..hehe....harap sudi follow yaya... www.yayacendana.com :) tq

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.

Kelab blogger Ben ashaari

Kelab blogger Ben ashaari