Wednesday

Itinerary Ke Krabi

Salam semua..

Bella sorry sesangat sebab lambat buat entry ni. Ada yang request buat sebelum 16 March.. im so sorry sayang... bella terlalu busy. Jadi itinerary bella ni boleh dijadikan panduan buat back packer yang lum pergi lagi jela yer.... Harap bermanfaat..

Flight Ambik Pagi punya..

Day One

7.30 am - Sampai Krabi

8.20 am - Sampai Hotel. Sepatutnya bella nak buat phi phi island.. tapi dah full book.. Terpaksa tukar
                Plan pergi emarald pool, air panas dan nak gajah. Trip semua full. Hotel berjaya manage
               Trip untuk naik gajah sahaja.
9.00 am - Sewa motor pergi breakfast. Jejalan sekitar pantai. Makan pancake.

12.30 am - Trip naik gajah.

5.30 pm - Sewa motor pergi krabi town. Menjelajah pasar malam. Orang hotel kata dekat, padahal
               jauh. Hujan lagi. Jalan sunyi lagi. Seram.

9.00 pm - Kuar dinner.

Day Two

7.30 am - Aktiviti Phi Phi Island.

4.30 pm - Balik hotel

6.00 pm - Kuar pergi berurut, makan dan shopping sikit2x. Kebanyakkan saya shopping di Pasar malam.

Day Three

6.00 am - Bangun pagi. Beli breakfast kat tepi pantai. Ayam goreng. Sedappp!!

6.30 am- Teksi ambilg airport.. end.


So far sangat puas hati. Banyak juga tempat yang boleh di cover.. Thank you :)


6 comments:

  1. salam,, nak tanya sikit leh tak.. Pasar malam kat sana hari apa ye? sebab teringin jugak nak jenjalan pasar malam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak silap hanya ada pada hari sabtu malam sahaja.

      Delete
  2. assalamualaikum, tumpang tanya ya nak pi krabi perlu visa tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Visa tidak diperlukan untuk ke Krabi. Phuket pun tidak perlukan visa.

      Delete

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.

Have Fun!!

Kelab blogger Ben ashaari

Kelab blogger Ben ashaari