Tuesday

Idea Supprise Birthday Party

HI korang... Hari ni bella nak bagi sikit idea untuk buat besday party. Mungkin korang ketandusan idea..and here bella give some idea la kalau nak tiru. Last time bella ada ada satu group yang memng kitaorng rapat sangat la. Pastu plak couple semua kawan2x juga. Even our workplace not in the same branch but we in one organization. Okay..then when our friend want make a surprise birthday party for her BF our GF them just invite us for make that birthday party more Fun!!. specking skit sebb tajuk in English.Hhahahahaha 
Birthday party
Then how about our member who are still single? Nobody will arrange for their birthday right? So here why friends is important...nampak la fungsi kawan di sini. We just thinking how to make our friend birthday really supprise.. Then we just arrange for food first. Bella just call membe2x yang sudi sponsor. Bella sponsor kek. Ada yang masak bihun. Bawa makanan ringan dan air-air semua. So done! food settle.
So, next places. Kat mana kita nak celebrate besday dia tanpa menganggu orang. Yela for sure mesti bising punya. Then bella kata kita buat je kat pool. Kebetulan time tu my dear duduk dekat condo. Pool pula ada tempat rehat yang agak tersorok.ok.la. Tempat pun settle. Korang boleh je buat kat mcd. Selalunya MCD ada tempat parking yang luas kan.. kat situ pun kitaorang pernah buat, tapi x leh baling tepung tau. Aritu kitaorang, abis semua kereta kat situ. Tapi kitaorang lap semua kete tu balik. Baik kan.. hhahaa.a
oOk.. macamne kita nak bagi benda tu betul2x supprise. Kadang-kadang kita dah plan baik punya pun birthday boy atau girl tu mesti dapat rasakan..betul x?So korang jangan buat time besday dia. Buat lewat atau awal. Normally lewat la kan.. Kitaorang seorang pun x wish besday dia. Padahal dia baik sangat..selalu sponsor cake untuk sape2x punya besday. Dia sedih sangat. Siap ngadu nape semua orang senyap je? X tau ke besday aku bila? at least wish la.. kan.. kita kawan..
birthday present
Bella pun kata...ye ke? eeee x patut betul kan dorang tu. Then bella pun kata aku pun x wish lagi wei..happy birthday tau. Bella ngan my dear time tu tahan je gelak. Hari yang kitaorang nak celebrate birthday dia tu kitaorang cakap la ngan dia. Malam ni kita mandi swimming pool tau. Dia kata malas la.. My dear kata jom la..jap je.Dia kata tengok la. Kitaorang dalam hati kata..mampus kalau dia x datg. Dia pun busy gak. Kalau korang pun kena make sure la orang yang kita nak celebrate tu free yer.Lagipun kawan rumah dia ada untuk pantau.Dorg akan gerak sekali. Then kitaorang stand by je kat pool tu.
Dia datang ngan muka sedey je.. Ye la kitaorng celebrate lewat giler. Dia ingat kitaorang lupa la tu. Time dia datang tu, Kawan-kawan lain semua menyorok. Plan kitaorang akan baling tepung dulu. Yela..kalau potong kek dulu x berapa nak supprise. Kan pool tu licin.. kang pergi kat dia bawa kek tu terjatuh masak..Then semua dah ambik tempat memasing. Pool dengan tempat rehat tu seberang tau. Kira jauh gak la. Kitaorang cakp jom la tukar baju kat tepi semak tu..toilet rosak la. Dia kata ye ke? Betul. Then tetiba dia kata..eh..tadi aku nampak fakhri la. Hahaha... kawan bella tu time nyorok tu terjatuh.
Bella kata eh xda la..dia kata..iye..aku nampak. Dah la jom la g tukar baju. Sekali dia masuk kat kawasan tu semua dah kepong dia. Memang x dapat lari. Gegila dia terkejut. Hahahhaa... Kitaorang x kena pun. Dia kena sorang je. Kelakar abis. Dia kata betul la tadi aku nampak fakhri!! aku tanya dia, dia kata nak kuar ngan membe. Hampeh la.Hahaha.. Yela xkan nak bagitahu. Abisla x supprise.

Lepas je abis potong cake dan makan-makan2x sape yang kena tepun semua terus terjun pool mandi. Settle. Xda la pening sangat nak jalan balik rumah malu ataupun kereta kotor. Hahhaah.Anyway our birthday party ending with success. Korang boleh la ambik idea ni. Kalau x best x yah ambik k. hehehe..Ok..salam jumpa lagi.

Happy birthday dari bella untuk yang birthday ari ini. Bye2x..

1 comment:

Terima Kasih sudi jadi kawan Bella anda amat Bella hargai.

Have Fun!!

Kelab blogger Ben ashaari

Kelab blogger Ben ashaari